Home Nieuws Vader van drie kreeg hersenbloeding na overdosis energiedrankjes

Vader van drie kreeg hersenbloeding na overdosis energiedrankjes

De man moest jaren revalideren.

Shutterstock

Nick Mitchell (56) werkte in een nachtclub. Om de lange shiften goed door te komen, dronk hij energiedrankjes. Op een avond gooide hij in zes uur tijd 25 blikjes Red Bull achterover. Dat werd hem bijna fataal. De vader van drie werd met een zware hersenbloeding opgenomen in het ziekenhuis.

De feiten dateren al van in 2010, maar pas nu is Nick genoeg hersteld om zijn verhaal te doen. Hij werkte in een populaire discotheek, wat betekent dat hij moest werken wanneer de meeste mensen al lang in hun bed liggen. En dat zes dagen op zeven. Om wakker en alert te blijven, had Nick de gewoonte om Red Bull te drinken. Zo’n viertal blikjes per avond gaven hem genoeg energie om de nacht door te komen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

25 blikjes

Op een avond voelde Nick zich al moe toen hij naar zijn werk vertrok. Hij dronk twee grote blikken Monster in de auto, en eenmaal toegekomen schakelde hij over op Red Bull. De man had niet in de gaten hoeveel hij dronk, en op het einde van zijn shift bleek dat hij maar liefst 25 blikjes nuttigde in amper zes uur tijd. Op dat moment was er nog niks aan de hand en voelde Nick voelde zich piekfijn.

Spoed

Toen hij terug thuis was, kwam daar al snel verandering in. Hij kreeg barstende hoofdpijn en het leek alsof zijn schedel in tweeën zou splijten. Hij slaagde er nog net in om de ambulance te bellen. Op de spoedafdeling bleek dat Nick een hersenbloeding had gekregen door een overdosis cafeïne. Hij moest onmiddellijk onder het mes. Zijn leven hing aan een zijden draadje, en de week die erop volgde verbeterde de situatie niet meteen.

Revalidatie

Hij kreeg nog drie kleine beroertes die telkens een halfuur duurden. Uiteindelijk kwam Nick er weer bovenop, maar de energiedrankjes hadden enorm veel schade aangericht. Na jaren revalideren heeft de man het nog steeds moeilijk om normaal te communiceren. Hij raakt moeilijk uit zijn woorden. Nick beseft dat hij geluk heeft gehad, want het had veel slechter kunnen aflopen. Hij heeft zelfs geluk dat hij nog leeft.

Drugs

Nick doet nu zijn verhaal omdat hij anderen wil waarschuwen voor de effecten van energiedrankjes. Hij vindt de drankjes even gevaarlijk én verslavend als drugs. Hij hoopt dat tieners en volwassenen hun gebruik ervan beperken, en op termijn wil hij een verbod op dit soort drank.

Geen gevaar

Bij Red Bull zelf blijven ze de volle honderd procent achter hun product staan. ‘Een normaal blikje Red Bull bevat evenveel cafeïne als een tas koffie‘, aldus de woordvoerder van het energiedrankje. ‘Er is volgens de voedselveiligheidsdienst dan ook totaal geen gevaar voor een volwassen persoon als je er maximaal vijf per dag drinkt.’

Lees ook: