https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Food NIEUW: na het energiedrankje is er nu ook het ontspanningsdrankje

NIEUW: na het energiedrankje is er nu ook het ontspanningsdrankje

Wij probeerden het uit

Giphy.com
Als je 104 % moe bent, drink je een energiedrankje. Maar wat drink je als je je als een vulkaan die op ontploffen staat voelt? Het onspanningsdrankje. Geen grap, er bestaat een Oostenrijks drankje  dat stress en angst vermindert en je focus aanscherpt, zonder dat je er van in slaap dommelt. Wij probeerden het uit.  

Laten we er geen doekjes om winden: we zijn allemaal wel 'ns gestresseerd. En stress heeft een invloed op ons lichaam: hoofdpijn, pijn op de borst, een hoge bloeddruk, slapeloosheid… Daarom zoeken we manieren om stress te vermijden. We nemen een lang, warm bad, we gaan een eindje joggen of zoeken heil in een dampende kom pasta.  Maar er is nu ook een drankje dat stress en angst zou verminderen: Tranquini. Het merk vindt zijn oorsprong in de Oostenrijkse Alpen en meren.

Het rustgevend effect van Tranquini zou uit de samenstelling van natuurlijke ingrediënten komen: groene thee, kamille, lavendel en citroenmelisse. Het relaxatiedrankje is gemaakt van natuurlijk bronwater en bevat geen conserveringsmiddelen of kleurstoffen.

Tranquini  Tried & tested

Als notoire stresskip nam redactrice Isa de proef op de som. 'Ik ga 's avonds laat sporten en kom pas om 23u terug thuis. En dan ben ik niet moe, maar eerder een beetje opgedraaid. Het komt door de adrenaline in m'n lichaam denk ik. Als ik moet wachten tot ik gekalmeerd ben, lig ik om 2u nog niet onder de wol. Daarom was ik wel benieuwd naar het relaxerende effect van Tranquini. Gisteravond na de sportles nestelde ik me in de zetel met m'n blikje. Een tikje onzeker, want sceptisch is my middlename. Het drankje had een aangename, kruidige smaak. En het bruiste: like! Ik hou niet van platte drankjes, dus een dikke 10 voor de sprankel.  Ik zette een aflevering van Mistresses op – topserie trouwens – en wachtte op… Ik weet niet op wat ik wachtte eigenlijk. Na een tijdje voelde ik me een beetje woozy; alsof ik net een deugdoende Balinese massage kreeg of een halfuurtje in een hammam zat. Snap je? Het is moeilijk om het onder woorden te brengen.'

Do try this at home :). Er bestaan momenteel twee varianten: de originele smaak en de recent gelanceerde Tranquini Jade. Tranquini is onder andere te verkrijgen bij Albert Heijn, Spar, Cora en Makro.

Tranquini Original bevat 6.5g  fructose en 27 calorieën per 100 ml, Tranquini Jade contains bevat 5.6 g fructose en 23 calorieën per 100 ml.

Lees ook

86 tips om die extra kilootjes ein-de-lijk te verliezen

5 efficiënte work-outs waar je lichaam écht baat bij heeft

6 gewoontes waar mensen met een gezond gewicht bij zweren