Home Nieuws Twintiger besmette twee 16-jarige meisjes opzettelijk met hiv

Twintiger besmette twee 16-jarige meisjes opzettelijk met hiv

De rechter veroordeelde hem tot vijf jaar cel.

Shutterstock

Jonathan Devillet (25) uit Spa is van bij zijn geboorte seropositief. Hij was daarvan op de hoogte, maar bleef toch seks hebben zonder condoom. Hij besmette zo twee minderjarige meisjes. De rechter veroordeelde hem nu tot vijf jaar cel.

Jonathan is al heel zijn leven seropositief. Dat hield de jonge man echter niet tegen om zonder bescherming seks te hebben. Hij deelde de lakens met verschillende minderjarige meisjes zonder een condoom te dragen. Twee zestienjarigen raakten op die manier besmet met het hiv-virus. Een derde meisje kreeg een negatieve test.

Klap

De twee slachtoffers ontdekten pas na een lange tijd dat ze besmet waren met het virus. Een meisje testte zes maanden na haar gemeenschap met Jonathan positief en een ander meisje kreeg pas na twee jaar symptomen. Niet enkel de fysieke gevolgen zijn zwaar om te dragen: zo moeten de meisjes hun hele leven lang pillen slikken en zijn ze continu vermoeid. Ook mentaal is dit een bijzonder zware klap voor de tieners. Zij zijn bang voor hun toekomst, hebben anorexia, sluiten zich af van de buitenwereld en ze kampen met zelfmoordgedachten. Ook op school worden ze gepest. Het is zelfs zo erg dat een van de twee meisjes al tweemaal van school moest veranderen.

Celstraf

De slachtoffers klaagden de jongeman aan en onlangs kwam de zaak voor. Tijdens zijn proces bleek dat Jonathan psychologisch niet 100 procent in orde is. Hij kampt met een borderlinepersoonlijkheid, hij is asociaal en bijzonder egocentrisch. De man zou ook geen spijt hebben van zijn daden, waardoor de kans groot is dat hij in de toekomst nog meer meisjes opzettelijk besmet. Daarom veroordeelde de rechter hem tot vijf jaar gevangenisstraf. Omdat Jonathan zelf niet aanwezig was tijdens zijn proces, is nu een arrestatiebevel uitgevaardigd.

Lees ook: