Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

De overheid wil elektronisch betalen aanmoedigen.

Geen extra kosten meer bij het betalen met de bankkaart

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

We hebben meestal niet veel cash geld op zak, want betalen met de bankkaart is zo gemakkelijk. Helaas rekenen winkels extra kosten aan als je je kaart bovenhaalt, maar dat is binnenkort verleden tijd.


Minister van Economie Kris Peeters diende een wetsontwerp in dat zegt dat winkeliers geen extra kosten meer mogen aanrekenen als de klant met zijn of haar bankkaart betaalt. ‘We willen elektronisch betalen op die manier verder aanmoedigen’, aldus minister Peeters in VTM Nieuws.

Veiliger


Betalen met de bankkaart is immers veiliger dan rondlopen met een pak geld in je portemonnee. Zowel de consument als handelaars zullen er beter mee af zijn. ‘Er circuleert zo minder cash‘, aldus minister Peeters. ‘Bovendien maakt elektronisch betalen het eenvoudiger om fiscale fraude aan te pakken.’

Online


Het verbod op extra kosten geldt voor alle bedragen, dus ook voor kleine aankopen en voor online shoppen. Het parlement moet nog stemmen over de wet, maar er wordt verwacht dat we binnen enkele maanden al geen toeslag meer hoeven te betalen als we Visa, Bancontact, Maestro of Mastercard gebruiken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '