Home Nieuws Dit nieuwe ‘Tiny’-boek wil de ziekte van Alzheimer bespreekbaar maken voor jong...

Dit nieuwe ‘Tiny’-boek wil de ziekte van Alzheimer bespreekbaar maken voor jong én oud

Deze keer eens geen ‘Tiny gaat op reis’ of ‘Tiny gaat babysitten’.

© Casterman / © Getty

Morgen is het de 25ste Wereld Alzheimer Dag, een dag waarop we stilstaan bij de ziekte die misschien wel enkele geliefden en (groot)ouders getroffen heeft. Omdat het niet makkelijk is om aan een kind uit te leggen wat Alzheimer precies is, kwam de Nationale Alzheimer Liga op het idee om voor het jubileum van de dag een ‘Tiny’-boekenreeks op de markt te brengen die volledig in het teken staat van de ziekte van Alzheimer.

Deze keer geen ‘Tiny gaat op reis’ of ‘Tiny gaat babysitten’, maar wel ‘Tiny en haar verwarde opa’. De speciale editie van de o zo populaire boekenreeks probeert op kindermaat uit te leggen wat Alzheimer precies is en waarom opa Tiny opeens niet meer herkent. Het boek vertelt op een subtiele, maar mooie manier hoe de grootvader van Tiny vergeetachtig wordt en gedragsprobleempjes ondervindt.

Wachtzaal

Toch richt de Liga zich met het boek niet alleen tot kinderen, maar ook tot volwassenen, omdat Tiny nu eenmaal een vaste waarde is bij verschillende generaties. Met het boek willen ze de ziekte bespreekbaar maken en dat zowel voor jong als oud.

De boekjes kunnen online besteld worden en kosten € 6. De opbrengst zal gebruikt worden om mensen met dementie en hun familie te steunen, en om de ziekte van Alzheimer ook via andere kanalen meer bespreekbaar te maken. Er zullen ook verschillende campagnes in scholen gehouden worden om het boekje te promoten en het is de bedoeling dat ‘Tiny en haar verwarde opa’ binnenkort ook in de wachtzaal van dokters zal liggen.

Heb je net als Tiny vragen over de ziekte van Alzheimer? Dan kan je altijd terecht bij de Nationale Alzheimer Liga op het gratis nummer 0800 15 225.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.