Home Nieuws Sponsors AB Inbev en Proximus keuren rapper Damso af als zanger van...

Sponsors AB Inbev en Proximus keuren rapper Damso af als zanger van nationaal WK-lied

Damso's kans op een nationale hit lijkt te slinken.

Eerder deze week drukte de Vrouwenraad haar ongenoegen uit over de seksistische teksten van Damso. De Brusselse rapper is door de Koninklijke Voetbalbond gekozen om het nieuwe WK-lied van onze Rode Duivels te maken. Maar nu ook sponsors AB Inbev en Proximus geen voorstander van die keuze blijken te zijn, lijkt het erop dat Damso’s kans op een nationale WK-hit flink aan het slinken is.

De Vrouwenraad schreef eerder deze week een open brief aan de sponsors van de Belgische Voetbalbond. Daarin wijst ze hen op een de uitdagende en zelfs seksistische lyrics van rapper Damso. In zijn bekendste nummer ‘O Macarena’ zingt hij hoe hij seks heeft met een vrouw, maar eigenlijk geen gevoelens voor haar heeft. Een vrouwonvriendelijke rapper die het WK-lied maakt is volgens de Vrouwenraad een verkeerd signaal.

Sponsors hebben ‘ernstige bedenkingen’

Wegens tevergeefse pogingen om de Voetbalbond op andere gedachten te brengen, hoopte de Vrouwenraad alvast de sponsors aan haar zijde te krijgen. En dat lijkt ook te lukken. Vandaag kondigde Minister van Telecom Alexander De Croo aan dat sponsor Proximus er bij de Voetbalbond op zal aandringen om de keuze te herzien. Dominique Leroy, CEO van Proximus, vindt het geen goed idee om Brusselse rapper het WK-lied te laten maken.

Ook AB Inbev deelde vandaag mee geen voorstander te zijn. ‘We sporen de Voetbalbond aan hun keuze voor Damso te herzien’, vertelt woordvoerster Fleur Poets aan Het Laatste Nieuws. In een gezamenlijke brief aan de Voetbalbond schrijven de sponsors dat ze ‘ernstige bedenkingen hebben bij de keuze van artiest’. Voorlopig kunnen de sponsors nog niet zeggen of hun standpunt rechtstreekse gevolgen zal hebben, de Voetbalbond reageerde nog niet. Dinsdag vindt wel een vergadering plaats tussen de Voetbalbond en de sponsors waarin de kwestie zal besproken worden.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.