Home Nieuws Teleurstelling in Pairi Daiza: ‘Hao Hao zal ons geen babypanda schenken’

Teleurstelling in Pairi Daiza: ‘Hao Hao zal ons geen babypanda schenken’

Het park hoopte op een broertje of zusje voor Tian Bao, de eerste reuzenpanda die in ons land geboren werd.

panda Pairi Daiza
© Pairi Daiza

Pairi Daiza meldt met pijn in het hart dat er dit jaar geen babypanda verwelkomd zal worden in het dierenpark. De inseminatie van de Chinese reuzenpanda Hao Hao is mislukt. Maar het park blijft strijdvaardig: ‘We slikken het nieuws heel even door…en zo dadelijk gaan we weer dubbel zo hard werken om bedreigde diersoorten in stand te houden!’.

Geen broertje of zusje voor Tian Bao

Meer dan twee jaar geleden is het al dat Tian Bao geboren werd, de eerste reuzenpanda die in ons land het levenslicht zag. Pairi Daiza vond het dan ook tijd voor een broertje of zusje, maar dat komt er dit jaar niet meer. Pandavrouwtje Hao Hao werd geïnsemineerd met sperma van Xing Hui, maar blijkt nu niet zwanger te zijn.

‘Ook al zijn de slaagkansen bij een inseminatie heel laag (maar 20% van de pogingen werpen hun vruchten af bij de reuzenpanda’s) konden we het niet laten om (heel) hard te hopen’, schrijft Pairi Daiza op Facebook. En heel wat pandafans hoopten met hen mee, waarvoor het park hen bedankt.

Pairi Daiza staakt zijn pogingen om de pandapopulatie in het park uit te breiden niet. ‘We gaan dubbel zo hard werken om bedreigde diersoorten in stand te houden’, klinkt het. Wij duimen alvast mee voor een nieuwe baby voor Hao Hao. Laat die schattige filmpjes maar komen!

Meer dierennieuws: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.