Home Nieuws Melania Trump slaat de bal mis met kledingkeuze bij bezoek aan vluchtelingenkinderen...

Melania Trump slaat de bal mis met kledingkeuze bij bezoek aan vluchtelingenkinderen in Texas

Op de kaki parka van Zara staat te lezen: 'Het kan me echt niet schelen, jou wel?'.

Isopix

Melania Trump bracht gisteren een bezoek aan vluchtelingenkinderen in Texas die sinds enkele dagen gescheiden leven van hun ouders. De aanwezige pers had echter maar oog voor één ding: de ongepaste kledingkeuze van de 48-jarige presidentsvrouw. Mevrouw Trump droeg namelijk een kaki parka van Zara waarop stond te lezen: ‘Het kan me echt niet schelen, jou wel?’.

‘Mevrouw Trump, de kinderen zijn hier in goede handen’

First lady Melania Trump vloog gisteren vanuit Washington richting Texas om er een verrassingsbezoek te brengen aan het Upbring New Hope Children’s Center, een detentiecentrum waar kinderen van Mexicaanse families die geprobeerd hebben illegaal de grens over te steken al zo’n week opgesloten zitten. De 48-jarige echtgenote van de Amerikaanse president Donald Trump werd ter plaatse door de zorgverleners verzekerd dat de kinderen in goede handen zijn.

Ik wil weten wat ik kan doen om deze kinderen zo snel mogelijk weer bij hun ouders te krijgen.

‘Ik ben blij hier te zijn en ik kijk ernaar uit om de kinderen te zien, maar ik wil jullie eerst bedanken voor het heldenwerk dat jullie elke dag doen voor die kinderen’, zei Melania – die oh ironie, poseerde voor een door de kinderen in elkaar geknutselde ‘kindness tree’ – aan de medewerkers. ‘Ik wil ook weten wat ik kan doen om deze kinderen zo snel mogelijk weer bij hun ouders te krijgen.’

In het Texaanse detentiecentrum nabij de Mexicaanse grens dat de presidentsvrouw bezocht, zitten 55 kinderen tussen 12 en 17 jaar, van wie er 6 van hun ouders werden gescheiden nadat ze samen trachtten de grens over te steken.

2.300 kinderen van hun ouders gescheiden op 5 weken tijd

Donald Trump ligt sinds enkele weken onder vuur, zowel in eigen land als daarbuiten, nadat uitkwam dat vluchtelingenkinderen en hun ouders van elkaar worden gescheiden wanneer ze illegaal de Verenigde Staten proberen binnen te komen via de grens met buurland Mexico.

Op 5 weken tijd werden meer dan 2.300 kinderen opgepakt en gescheiden van hun ouders. Persoonlijke bezittingen maar ook veters, riemen, geld en trouwringen werden geconfisqueerd. De Amerikaanse grenspolitie deelde hartverscheurende beelden van kinderen opgesloten in kooien en opnames van huilende kleuters die smeken om hun ouders.

Woensdag tekende Trump – volgens bronnen mede onder druk van vrouwlief – een decreet dat de scheiding tussen ouders en kinderen moet voorkomen. ‘We moeten een land zijn dat de wetten naleeft, maar ook een land dat bestuurt met het hart’, had de first lady eerder over de kwestie gezegd.

Unthinkable.

A post shared by Olivia Wilde (@oliviawilde) on

‘Het kan me echt niet schelen, jou wel?’

Hoewel het Melania siert dat ze tegen haar echtgenoot in ging en in haar eentje een detentiecentrum ging bezoeken, sloeg ze de bal volledig mis met haar kledingkeuze.

Toen Melania in Washington het vliegtuig opstapte richting Texas, droeg ze een kaki parka van Zara waarop in witte letters stond te lezen ‘I really don’t care, do you?’ (‘Het kan me echt niet schelen, jou wel?’). Niet bepaald gepast gezien de omstandigheden.

Bij aankomst was er van de parka geen spoor en droeg Melania een beige jas.

‘Het is een jas. Er was geen verborgen boodschap‘, verklaarde Melania’s woordvoerderachteraf. ‘Na dit belangrijke bezoek hoop ik niet dat de media zich hierop gaan concentreren.’

Manlief Trump bestempelde de mediakritiek op Melania’s jas als – u kan het al raden – fake news.

Nog meer nieuws:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.