Home Nieuws Op een jaar tijd dubbel zoveel verkeersdoden in Antwerpen

Op een jaar tijd dubbel zoveel verkeersdoden in Antwerpen

Tegenover 2015 zijn er nu 40% meer fietsers in Antwerpen.

In 2017 lieten er zeventien mensen het leven in het Antwerpse verkeer. Twaalf van hen waren zwakke weggebruikers. Zes voetgangers, zes fietsers, twee autobestuurders en een bromfietser.

In 2017 vielen er zeventien verkeersdoden in Antwerpen. Dat zijn er dubbel zoveel als in 2016. Het afgelopen jaar kwamen er ook voor het eerst twee fietsers om in een ongeval met een andere fietser. Dat is mede te wijten aan de nieuwe soorten fietsen zoals elektrische fietsen die aan een hoge snelheid door de stad rijden. Tegenover 2015 vond er ook een stijging van 40% plaats wat betreft het aantal fietsers in Antwerpen.

Johan Vermant, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever, benadrukt in Het Laatste Nieuws het belang van het respecteren van de wegcode voor fietsers. ‘De wijkpolitie begon eind 2017 met sensibiliserings- en handhavingsacties naar fietsers toe die de verkeersregels niet respecteren. Daarmee brengen ze niet alleen andere weggebruikers, maar boven al zichzelf in gevaar. Zulke acties zullen nog plaatsvinden.’

Fietspaden vernieuwen

Met het oog op het cijfer weer naar beneden te krijgen, zal de stad Antwerpen dit jaar nog achttien fietspaden vernieuwen. Begin deze maand werden er bovendien een tiental kruispunten geselecteerd waar fietsers naar rechts mogen rijden door een rood licht. Antwerpen rust haar eigen vrachtwagenpark ook uit met bijkomende dodehoekcamera’s. En er worden momenteel vrachtwagenroutes uitgewerkt om ook de ongevallen tussen vrachtwagens en zwakke weggebruikers te verminderen. Tot slot werd er 200.000 euro ingezet voor de sensibilisering bij jongeren.

Meer nieuws vind je hier.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.