Home Nieuws GIRLS GET EQUAL: internationale Girls’ Summit voor gelijke kansen gaat door in...

GIRLS GET EQUAL: internationale Girls’ Summit voor gelijke kansen gaat door in Brussel

Onder andere koningin Mathilde en popster Paloma Faith tekenden present om te pleiten voor meisjesrechten.

© Photo News

Op de vooravond van Wereldmeisjesdag ging woensdag de tweede Global Girls’ Summit van Plan International door in onze hoofdstad. Onder andere koningin Mathilde en popster Paloma Faith tekenden present om te pleiten voor meisjesrechten.

Veel inspirerende vrouwen

De Global Girls’ Summit is een top waar jonge vrouwen, ondernemers, activisten en influencers een podium krijgen om te pleiten voor gelijke kansen. Na de eerste editie in Parijs vorig jaar, mocht ons land gastheer zijn voor de inspirerende conferentie. Uit tientallen landen zakten woensdag jongeren af naar de Sint-Gorikshallen in Brussel om invloedrijke en inspirerende vrouwen te horen spreken, workshops bij te wonen en optredens te zien. Onder meer koningin Mathilde nam het woord, en praatte er met buiten- en binnenlandse jongeren. In haar speech had ze het onder meer over de praktijk van kindhuwelijken.

Ook Piera Luisa, oprichtster van het populaire online platform Refinery29, beklom het podium op de Summit. ‘Vroeger had ik nooit gedacht dat ik een business leader zou kunnen worden. Maar nu ben ik het, en jij kan het ook zijn’, sprak zij het publiek toe. Zangeres Paloma Faith, bekend van de hit ‘Only Love Can Hurt Like This’, deed haar duit in het zakje door een optreden te geven. Het geheel werd aan elkaar gepraat door de geweldige Vlaamse comédienne Katrijn Van Bouwel.

Girls Get Equal

Op de Girls’ Summit werd een nieuwe wereldwijde campagne van Plan International voorgesteld: Girls Get Equal. Het is een campagne die de koers van de organisatie de komende jaren mee zal bepalen. Doel is om zij die macht hebben aan te zetten meisjes en jonge vrouwen te betrekken bij beslissingen die een belangrijke impact hebben op hun leven, om jonge activisten te beschermen tegen geweld en intimidatie zodat ze vrijuit kunnen spreken, en om iedereen die bezig is met storytelling – van reclamemakers tot professionals in een opvoedende rol – samen met jongeren te overtuigen los te komen van stereotypen.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.