Home Nieuws VIDEO: Dieter Coppens en co. roepen op om donderdag massaal verschillende sokken...

VIDEO: Dieter Coppens en co. roepen op om donderdag massaal verschillende sokken te dragen

Draag jij donderdag twee verschillende kousen?

© VRT

Donderdag 21 maart is het Wereld Downsyndroomdag, daarom roepen Dieter Coppens en de cast van ‘Down The Road’ iedereen met deze vrolijke video op om massaal 2 verschillende sokken te dragen.

21 maart is Wereld Downsyndroomdag. Sinds 2012 zetten we op die dag wereldwijd mensen met het syndroom van Down in de kijker. Om meer bewustzijn te creëren, wordt ieder jaar opgeroepen om die dag massaal twee verschillende kousen te dragen. Waarom precies? Omdat normaal maar saai is, en anders is beter. De twee sokken zijn het symbool van Downsyndroomdag en staan voor het extra chromosoom dat mensen met Down bezitten.

Belangrijke videoboodschap van Coppens & co.

Dieter Coppens, die onlangs voor de tweede keer op reis ging met zes jongens en meisjes met het syndroom van Down, roept samen met de cast van het tweede ‘Down The Road’-seizoen op om mee te doen met de actie. ‘Draag donderdag twee verschillende sokken, neem er een foto van en deel die met de hashtag #steunkousen’, aldus de cast. Rol donderdag je broekspijpen dus net iets hoger op en toon dat je vzw Downsyndroom Vlaanderen en de cast van de reeks steunt.

Steunkousen voor Wereld Downsyndroomdag

21 maart is het Wereld Downsyndroomdag! Vind jij anders zijn ook oké? Draag dan donderdag twee verschillende sokken en deel een foto met #steunkousen. 🤗

Posted by Eén on Monday, March 18, 2019

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.