Home LOVE & SEX Zo verbeter je je seksleven, zónder hem te beledigen

Zo verbeter je je seksleven, zónder hem te beledigen

Voorzichtigheid is geboden

Veer
‘When we go off to bed, you’re just no good. It’s such a sha-ame.’ Een leuke meezinger is het zeker. Maar als je naam niet Lily Allen luidt, is het waarschijnlijk geen goed idee de onkunsten van je bedpartner in een seksserenade te gieten. Zo maak je het hem duidelijk zonder zijn ego in duizend kleine stukjes achter te laten.

1. Leg de nadruk op het positieve

'Cushioning the blow' noemen ze dat al eens aan de andere kant van het water. Voor je z’n ego een deukje geeft, is het altijd slim het even op te blazen. Misschien is hij wel een geweldige kusser en is het enkel tijdens de eigenlijk daad dat hij het laat afweten? Ook tijdens jullie vrijpartijen is het belangrijk te laten wanneer hij het wél – al is het maar heel even – goed doet. Een licht verhoogd kreunvolume kan al voldoende zijn.

2. Gebruik ‘ik’-zinnen

Je wil absoluut vermijden dat hij zich aangevallen voelt en na jullie gesprek erg onzeker wordt in bed. Door het gebruik van zinnen zoals ‘Ik vind het leuk als…’ of ‘Ik hou er niet zo van dat…’, zeg je niet dat hij slecht is in bed tout court, maar dat wat hij doet gewoon niet werkt voor jou. Misschien wel voor z’n ex’en, maar niet voor jou. 'Het ligt aan mij, niet aan jou' en al dat geklets.

Emma Stone It's not you

 © Giphy

3. Vraag hem wat híj vindt

De grootste fout die je kan maken, is het gesprek beginnen met het idee dat jij een seksgodin bent die elk mannelijk wezen op deze aardbol met haar magische moves naar een hoger universum kan brengen. Ja, mannen zijn vrij easy to please, maar dat betekent niet dat hij geen werkpuntjes heeft voor jou. Laat hem toe zijn zegje te doen en – zelfs al is het uit wraak – jouw ego lichtjes te deuken.

4. Toon hem wat je leuk vindt

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Maak er een (voor)spel van door bijvoorbeeld in de rol van leerkracht en leerling in de les seksuele voorlichting te kruipen en hem zo te tonen what floats your boat. Mag het extra kinky? Speel met jezelf terwijl hij kijkt. Dat wordt alvast een les met een héél aandachtige leerling.

5. Stel iets nieuws voor

Het is goed mogelijk dat je partner helemaal niet zo veel ervaring heeft als jij en daarom telkens opnieuw terugvalt op die ene beweging of dat zelfde standje. Geen wonder dat hij je niet de hele buurt bij elkaar doet schreeuwen – of toch niet oprecht – van genot. Blader samen door de Kama Sutra of kijk een pornofilm en doe inspiratie op. Verandering van standje doet…je weet wel.

kama sutra

 © Giphy

6. Haal er niet onmiddellijk je vibrerende vriend bij

Speelgoed in bed to spice things up is een geweldig idee. Maar als je Meneer Konijn bovenhaalt net nadat je je bedpartner vertelde dat hij je niet helemaal bevredigt, zal hij denken dat je zijn jongeheer wil vervangen door een rubberen versie op batterijen. Later in de relatie – wanneer je van hem een seksbeest hebt gemaakt – kan je je favoriete speeltje eventueel bovenhalen, maar voorlopig hou je het best bij niet fallusvormige accessoires. Just to be sure.

Lees ook: