https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home LOVE & SEX Dit is hoe sociale media je liefdesleven aantasten

Dit is hoe sociale media je liefdesleven aantasten

Langzaam maar zeker

Corbis
Relaties zijn het liefst leuk, speels en luchtig. maar iedereen kent wel dat ene koppel dat constant discussies heeft over 'die ene vriend'. Té vaak gooien sociale media roet in het eten. Het is natuurlijk veel makkelijker om op de hoogte te blijven van het leven van vrienden en kennissen, maar welke prijs ben je bereid om daarvoor te betalen? 

1. Let's make it 'Facebookofficial' 

Sociale media facebookofficial

copyright: giphy.com

We hechten te veel waarde aan wat er wel en niet op sociale media wordt gepost. Een relatie is precies pas officieel als het op sociale media wordt vermeld of verspreid. Sommigen vinden het hoogst irritant als hun partner z'n liefde via Facebook verklaart, anderen zitten stiekem te hopen dat hun partner dat net wat méér zou doen. Hoe je het ook draait of keert, op lange termijn komen er discussies van. Hoe publiek wil je je relatie maken? 

2. Eerst zien, dan pas horen 

No doubt dat je al eens een discussie hebt gehad met je lief omdat hij niet meteen op een sms reageert, maar wel enorm actief blijkt te zijn op sociale media. Of misschien ben je er via Instagram, Whatsapp of Facebook al eens achter gekomen dat je vriend gezellig op café zit met vrienden, terwijl hij jou daar niks over gezegd heeft. Leuk is anders. 

3. Meer oog voor je gsm dan voor je lief 

Sociale media relatie

copyright: giphy.com

Jij en je partner willen er een gezellige avond van maken. Flesje wijn, filmpje op de achtergrond en gezellig wat keuvelen, maar dan licht z'n gsm op. Al z'n aandacht glijdt van jou naar dat ding. Wat doe jij? Je kan dan ook beter ineens je Facebook en Whatsapp checken, toch? En even op Instagram posten dat jullie aan een gezelligedate night gaan beginnen. Door sociale media gaan we geleidelijk aan naast elkaar leven. 

4. Sociale media maken ons jaloers

Daten en relaties waren een stuk simpeler vóór sociale media daar een stokje voor staken. Er staan sowieso ook foto's, reacties of statussen op sociale media die verwijzen naar een vroegere date of relatie. Je zal er sowieso wel eens eentje tegenkomen, en hoe fel je ook beweert dat het je niks doet, het laat je niet onbewogen.

Sociale media

copyright: giphy.com

5. Waar ligt de grens?  

Sociale media verlagen de drempel om (opnieuw) contact met iemand op te nemen. Je voelt je vaak zekerder dan in het échte leven. Op zich is daar niks mis mee, maar waar trek je de grens tussen friendly en flirty? Het gevaar bestaat erin dat een bericht anders kan overkomen dan een reallife gesprek. Bovendien staat alles wat je zegt zwart op wit. Iets ontkennen wordt moeilijk. 

Meer leuke artikels: 

Dit is het nummer één-ding dat mannen zoeken in een vrouw. Twijfel je of jullie wel genoeg seks hebben? Zo vaak hebben gelukkige koppels seks volgens de wetenschap. Wil je weer wat speelsheid in je relatie? Verras hem met deze vijf prikkelende flirtmoves