Home LOVE & SEX Dit is hét sleutelwoord voor een goede relatie

Dit is hét sleutelwoord voor een goede relatie

Zo easy kan het zijn

Corbis
Zit je nu aan allerlei woorden te denken die misschien in aanmerking komen? Waarschijnlijk denk je veel te ver na. Eigenlijk is het heel eenvoudig. Het is een heel simpel woord, dat we niet vaak genoeg zeggen of tonen. Benieuwd? We laten je nog even in spanning.   

Dankbaarheid

Uit onderzoek is gebleken dat waardering heel belangrijk is in een relatie en dat een gevoel van dankbaarheid twee mensen in een relatie het meest gelukkig maakt. Het sleutelwoord voor een gezonde relatie is dan ook niets minder dan "dankjewel"

Verbaasd? 

Misschien had je er meer van verwacht, maar eigenlijk is "dankje" een heel krachtig woord. Het is belangrijk om aan je partner te laten zien dat je niet alles vanzelfsprekend neemt en dat je apprecieert wat hij of zij voor jou doet. 

Het resultaat

Volgens de wetenschap zijn relaties waarin men vaak dankbaarheid toont succesvoller. Je moet nu niet overdrijven en constant "dankje" zeggen, want dan gaat de waarde ervan ook verloren. Let er gewoon op dat je je partner laat voelen dat je hem of haar apprecieert

Lees meer interessante artikels over relaties: 

Nood aan een beetje romantiek? Bekijk dan zeker deze video waarin K3'tje Kristel een serenade krijgt van haar man

Wil jij graag dat je relatie eeuwig duurt? Dit is het recept voor een langdurige relatie

Zo weet je of je lief een goede hubbie wordt