Home LOVE & SEX Bewezen: het nieuwe lief van je ex stalken is volkomen natuurlijk

Bewezen: het nieuwe lief van je ex stalken is volkomen natuurlijk

Ja, ook jij doet het!

Giphy
Ook jij overanalyseert regelmatig de sociale mediaprofielen van je ex' nieuwe vlam. Erover liegen haalt niets uit. Iedereen wéét dat de meeste vrouwen gewoon kleine, binnenin grijnzende snoodaards met een onschuldig maskertje zijn.

Maar… er is goed nieuws! Je bent niet alleen en je stalkgedrag is wetenschappelijk te verklaren. Deze drang blijkt compleet ingebakken te zijn in onze eigenste vrouwelijke geest. Oef! Ja hoor dames, we houden er allemaal wel eens van om onze onzichtbaarheidsmantel over het hoofd te werpen.

Fase 1: Lange, eenzame stalknachten

Het begint met het nét iets te enthousiaste vreugdesprongetje dat je hart maakt wanneer je ontdekt dat haar profiel niet beveiligd is. Als dit wel het geval is, is dit al reden nummer één om haar te haten. Geen enkele foto ontsnapt aan jouw diepgaande analyse. Urenlange sessies zijn geen uitzondering. Je leert haar kennen… en beetje bij beetje ga je haar zo mogelijk nóg intenser haten dan voordien.

Volgens experts is dit gevoel doodnormaal. Vrouwen blijken natuurlijk zo geprogrammeerd te zijn, dat ze voortdurend willen opboksen tegen andere dames. Dit doen ze zelfs nog meer dan mannen. Haantjesgedrag is dus eerder hennetjesgedrag. Vrouwen hebben als ware moederkloeken al eeuwenlang de taak om hun man en gezin te beschermen. Vandaar dus de woede wanneer je hem met iemand anders ziet.

gif

© Giphy

Fase 2: Bevestiging van je vriendinnen

Na deze eerste fase heb je bevestiging nodig. Je haalt je girlfriends erbij en wil zeven maal zeventig maal de bevestiging ontvangen dat haar neus, buik én kont echt wel aanzienlijk groter zijn dan de jouwe. Daar zijn vrienden voor!

80% van de vrouwen tussen 18 en 35 jaar oud geeft toe het nieuwe lief van haar ex online al eens gestalkt te hebben. Onderzoek wees eveneens uit dat hoe vaker je iemand online stalkt, hoe meer nood je eraan krijgt. Je hoeft echter niet te vrezen voor een eindeloos leven als verdoken stalkster. Vanaf je over je ex heen bent, zal de stalkdrang verdwijnen als sneeuw voor de zon.

jenna

© Giphy

Benieuwd of jij ook een online stalker bent? Hier zijn vijf signalen. En hier vind je enkele tips voor het overleven van een gebroken hart. Je kan als ex-koppel ook praten over het einde van je relatie.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.