Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Ken jezelf!

Online stalking: 5 signalen dat ook jij een verdoken stalker bent

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Enkele herkenbare signalen voor zij met een buitenproportioneel grote interesse in het leven van anderen. Interesse... That's a good thing, right?

1. Vergevorderde Facebooksnuisteraar

Je bent beland op het Facebookprofiel van het ex-lief van de knappe neef van de buurjongen van iemand die je ooit op de bus spotte. Nu ja, your little secret... Tot je plots per toeval een vriendschapsverzoek verzendt.


2. Overenthousiaste vinger op Instagram

Altijd gevaarlijk: double tab op Instagram. Hoeft je crush dan echt te weten dat je weken of zelfs maanden terug in zijn feed zit rond te neuzen? Stalker alert! We love you, Instagram, maar verwijder nú die vreselijke functie! Pretty please?

Gif
© Giphy


3. Eénrichtingsvriendschap

Je glimlacht net iets te enthousiast naar een voorbijganger op straat, die je begroeting vervolgens beantwoordt met een verwarde blik. Oh ja, dat was een online kennismaking die enkel langs jouw kant plaatsvond... Awkward much?

 

4. Doctor in andermans levenswetenschap

Tijdens een eerste – real life – kennismaking met een van je voormalige online-stalkingdoelwitten (we moeten een kat een kat noemen), stel je enkele standaard kennismakingsvragen waar je eigenlijk al lang het antwoord op kent. Oh, naar waar ging je dan op vakantie? Naar Portugal met je lief en haar ouders, en jullie aten drie keer pizza en maakten een daguitstap naar Porto. Mensen moeten hun persoonlijke leven maar niet zo voor het grijpen gooien op het interweb. Niet jouw schuld.

 

5. Strenge privacy settings

Privacy settings zijn des duivels. Wanneer zijn settings opeens van openbaar naar gesloten veranderen, voel je je diep geraakt en weet je enkele weken geen blijf meer met jezelf. Where did we go wrong?

 

 

 

Lees ook wat volgende signalen je proberen te vertellen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '