https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home LOVE & SEX 6 redenen waarom vriendschap goed is voor je gezondheid

6 redenen waarom vriendschap goed is voor je gezondheid

Win-win!

Corbis
Je kan je geen leven indenken zonder je BFF. Ze is er altijd voor je, brengt je aan het lachen en zelfs als je haar een hele dag hebt gezien, kunnen jullie 's avonds nog een uur aan de telefoon hangen. Dat ze dus onlosmakelijk verbonden is aan jou staat vast, maar wist je dat je beste vriendin ook zorgt voor een goeie gezondheid?

1. Minder stress

Eén van de beste voordelen van vriendschap is dat het je stressniveau vermindert. Het zorgt ervoor dat je je frustraties kan delen én dat je die ook kan ventileren. En dat is alleen maar goed voor jou. Want dingen opkroppen is niet goed voor je. Het is toch ook gewoon veel leuker als je bij een probleem je telefoon kan nemen in plaats van in je eentje op de zetel te liggen huilen? (Al kan die bijhorende gigapot Ben & Jerry's altijd verlossing brengen.)

2. Sportmaatje

Sporten is goed, samen sporten is beter! Want spreek je samen met je vriendinnen af om een rondje te gaan lopen of om samen de fitness onveilig te maken, dan is de kans dat je afhaakt gewoonweg veel kleiner. Bovendien is samen sporten leuk. En beter het gezelschap van een vriendin dan van je mp3-speler, nietwaar?

3. Plezier maken

Lachen is goed voor je hart én is de perfecte uitlaatklep voor stress. En met wie kan je beter lachen en plezier maken dan met je beste vriendin?

5. Langer leven

Vriendinnen steunen je door dik en dun. Ze zijn er niet alleen voor je in goeie tijden, ze helpen je ook door elke moeilijke periode in je leven. Dat bevestigt ook onderzoek van de Stanford University. Zij onderzochten vrouwen die aan borstkanker leden. De groep die deel uitmaakte van een steungroep leefde volgens de studie twee keer zo lang als de patiënten die hun verdriet alleen verwerkten. Bovendien had de eerste groep minder last van pijn, aldus het onderzoek. Ook een andere studie toont een gelijkaardig resultaat: zij onderzochten patiënten die een hartaanval hadden gehad. Hun conclusie? Wie minder vrienden heeft, overlijdt sneller na een hartaanval dan wie een groot sociaal netwerk heeft. Of hoe je vrienden je leven letterlijk kunnen verlengen.

6. Kuddebeesten

Wie veel vrienden heeft, zou minder last hebben van problemen met hart en bloedvaten en immuniteit. De reden hierachter is dat we van nature echte groepsdieren zijn en dus anderen nodig hebben om te overleven. Wie zich verbonden voelt met anderen, is meer ontspannen en dat zorgt voor een betere gezondheid.

Meer over vriendschap:

Ben jij BFF-waardig? Doe de test!

20 signalen dat jullie BFF's zijn.

De 5 geheimen van een topvriendschap.