Home LOL 5 vragen waar iedereen rond de kersttafel het benauwd van krijgt (én...

5 vragen waar iedereen rond de kersttafel het benauwd van krijgt (én hun diplomatische antwoorden)

3. ‘Eet jij nu nog altijd geen vlees? En wat dan wel? Gras?’

vragen Kerstmis familie
© Getty

Hoera, 25 december komt steeds dichterbij! En dat betekent: aperitiefhapjes, kerstcadeautjes en free booze. Maar ook: gênante vragen/opmerkingen van nieuwsgierige en betweterige familieleden die je kan missen als de pest. Geen nood, met deze lijst geef je hen een gepast antwoord.

Je kent het wel: je hebt nonkel en neefjes een jaar lang niet gezien en nog voor jullie aan de champagne beginnen, bekogelen ze je al met vragen. De ene vraag al gênanter en opdringeriger dan de andere, maar ze komen allemaal op hetzelfde neer: je wil ze niet beantwoorden. Wij zochten naar enkele rake antwoorden die je helpen om meteen van onderwerp te veranderen. Schaakmat!

Ook al lijkt het misschien niet altijd zo, weet dat je familieleden geen slechte bedoelingen hebben. Be the bigger person, tel tot tien als het je even te veel wordt en blijf steeds vriendelijk en beleefd.

1. ‘En? Nog steeds geen lief?’

Jep, je zit voor het zoveelste jaar op rij zonder lief aan de kersttafel, terwijl je jongere nichtjes en neefjes al allemaal van ’t straat zijn. Jij vindt het niet erg of storend, maar die lichtjes aangeschoten nonkel kan het toch niet laten om er een opmerking over te maken.

Het diplomatische antwoord: ‘Bedankt om mij eraan te doen herinneren! Nee, momenteel ben ik happy single.’

Het antwoord van je dromen: ‘Eén lief? Ik heb er vijf aan elke vinger, tante Viviane!’

2. ‘Wanneer ga je nu eens aan een échte studie/job beginnen?’

Elk jaar hetzelfde liedje… Het is niet omdat je tante architect is en je schoonbroer voor piloot studeert dat jij ook zo’n ambitieuze bij moet zijn. Probeer dan maar eens uit te leggen dat een goed betaalde job je voor geen moer kan schelen.

Het diplomatische antwoord: ‘Ik doe wat ik graag doe en dat is onbetaalbaar, toch?’

Het antwoord van je dromen: ‘En wanneer begint u eens aan een échte sport in plaats van hele zondagen naar snookertoernooien op tv te kijken, nonkel Gerard?’

3. ‘Eet jij nu nog altijd geen vlees? En wat dan wel? Gras?’

Je bent al meer dan drie jaar vegetariër en toch slaagt er altijd wel iemand in om enkel vlees op tafel te zetten. Het belachelijke excuus ‘allez, voor ons maak je toch wel een uitzondering’ maakt je pas echt furieus.

Het diplomatische antwoord: ‘Nee hoor, het zou je verbazen hoeveel lekkere gerechten je kan klaarmaken zonder vlees.’

Het antwoord in je dromen: ‘Door een dag per week geen vlees te eten, bespaart een mens 1000 liter water. Zullen we uw ecologische voetafdruk eens berekenen, opa-die-zijn-4×4-neemt-om-een-brood-te-gaan-halen-om-de-hoek?’

4. ‘Allez seg, nog altijd geen rijbewijs?’

Tja, je bent nu eenmaal een professionele uitsteller. Gelukkig is die vraag je al net iets te vaak gesteld om er geen duidelijk antwoord op te geven.

Het diplomatische antwoord: ‘Voorlopig lukt het prima met de fiets en het openbaar vervoer, bedankt!’

Het antwoord van je dromen: ‘Allez seg, nog altijd geen waardige vervanger voor nonkel Sven gevonden, tante Carine?’

5. ‘Amai, aan je figuur te zien, is er van die goede voornemens ook niet veel in huis gekomen hè.’

Hoe subtiel! De weegschaal kan je dat ook wel vertellen hoor. Je voelt je trouwens heel zelfzeker in je lichaam en dan kan zo’n opmerking niet, maar dan ook écht niet, door de beugel.

Het diplomatische antwoord: ‘Ik eet gezond en voel me goed, maar toch bedankt voor uw bezorgdheid.’

Het antwoord van je dromen: ‘We zullen maar zwijgen over die bierbuik die u al dertig jaar rondzeult zeker, nonkel Jan?’

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.