https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle 5 tips om Kerstmis met een baby minder stresserend te maken

5 tips om Kerstmis met een baby minder stresserend te maken

Niets zo mooi als baby's first Christmas.

Kerstmis met een baby
© Getty

Kerstmis is, als je ‘t ons vraagt, de mooiste tijd van het jaar. Maar de eerste kerstervaring van je mini-me is zo mogelijk nog magischer dan de periode zelf. Loop jij nu al te stressen over je kerstboom (en de overlevingskansen van je favoriete kerstballen) en het feestmaal dat je straks op tafel moet toveren? Hier zijn 5 tips om ook mét baby te genieten van de feestdagen.

Kerstboom

Zet je kerstboom op een plaats waar je baby niet of moeilijk bij kan zodat die ook niet in de verleiding komt om je mooiste kerstballen uit de boom te rukken. Misschien moet je dit jaar overwegen om voor een paar jaar een valse kerstboom in huis te halen. Die verliezen geen naalden, zijn zachter en moeten niet in een emmer vol water staan. We weten allemaal hoe leuk baby’s het vinden om te spetteren met water. Haal je liever helemaal geen kerstboom in huis? Dan zijn hier 5 alternatieve (kidsproof) ideetjes.

Kerstversiering

Opteer voor papieren of plastieken kerstdecoratie, vermijd slingers en tuk je lichtjesslinger diep in de takken van de boom. Hang je versiering in de boom met lintjes of koordjes in plaats van die typische scherpe, ijzeren hangers.

Cadeautjes

Wil je vermijden dat je je gasten straks cadeautjes moet geven die half opgegeten of kapotgescheurd zijn? Leg die leuke pakjes dan pas de avond zelf onder de boom. Zo komt je baby ook niet in de verleiding om zijn tanden (of tandvlees) in die mooie verpakking te zetten. Je kan een baby die de betekenis van het woord ‘nee’ nog niet helemaal begrijpt, helaas niet vertellen dat ie niet aan de cadeautjes mag komen.

Feestmaal

Bespaar jezelf de tijd en moeite en laat je feestmaal aan huis leveren. Als je graag zelf achter de potten wil staan, maar die tijd tot een minimum wil beperken (lees: zijn slaapjes), is de Feestbox van Foodbag misschien een idee. Alle ingrediënten worden aan huis geleverd (bye bye, eindeloos aanschuiven aan de kassa) en de recepten zijn best makkelijk en snel klaar te maken. Getest en goedgekeurd door redactrice Elke, mama van een baby van 10 maanden.

Familiefeesten

Keep calm. Plan niet te veel kerstfeesten in één week maar verspreid ze en laat familie en vrienden weten hoe belangrijk het is dat je toch een soort van routine behoudt wat eten, slapen en spelen betreft. Het is oké om je baby één avondje langer wakker te houden zodat je toch van het dessert kan genieten, maar zes avonden op rij lijkt ons misschien niet zo’n goed idee.

Lees ook: