Home LOL Bijna dertig? Dan ben je deze 9 vragen ongetwijfeld zo beu als...

Bijna dertig? Dan ben je deze 9 vragen ongetwijfeld zo beu als koude pap

4. 'Zou je niet beter kopen in plaats van huren?'

dertig
© Daria Shevtsova via Pexels

Aaah, dertig. Voor velen een magisch getal. Voor anderen een verjaardag om snel te vergeten. Wie z’n laatste ja(a)r(en) als twintiger ingaat, kreeg vast en zeker al eens een van deze negen irritante vragen voorgeschoteld.

1. ‘Wordt het niet eens tijd voor een job?’

Toen je 18 werd, hamerde iedereen op het belang van een diploma. Nu je voor een postgraduaat gaat, ben je plots een profiteur omdat je nog geen voltijdse en/of vaste job hebt. Idem wat reizen betreft: als je nu de wereld rondtrekt zonder vaste baan, krijg je daar geheid commentaar op. Tegelijkertijd hamert iedereen erop dat je ‘nú moet reizen want eenmaal je kinderen hebt, is het uit met de pret’. Pfff…

2. ‘En? Al promotie in zicht?’

Dan heb je eindelijk een job, zitten ze achter je veren om promotie te maken. Iedereen begint onderaan de ladder. Neem dus gerust alle tijd om je vak volledig onder de knie te krijgen voor je opklimt.

3. ‘Wanneer ga je eens op zoek naar een serieus lief?’

De tijd dat mensen op hun dertigste gesetteld waren, is al lang voorbij. Al lijkt niet iedereen dat te willen aanvaarden. Dus als jij nog volop van je leven als single wil genieten of wil Tinderen dat het een lieve lust is, moet je dat vooral doen. Ha!

4. ‘Zou je niet beter kopen in plaats van huren?’

‘Huren is weggegooid geld’, wordt weleens gezegd. Door een huis te kopen of bouwen, investeer je in vastgoed – wat volgens velen nog steeds de beste investering is – maar dat betekent niet dat het geen bom geld kost. Misschien wil jij helemaal niet ‘vasthangen’ aan een huis, maar net vrij zijn om met je geld en tijd te doen wat je wil, zoals reizen bijvoorbeeld. Denk dus zeker na voor je zulke grote stap zet en laat je vooral niet onder druk zetten door je omgeving.

5. ‘Voor wanneer is het huwelijk gepland?’

De liefde van je leven vinden, is voor velen niet goed genoeg. Er kan namelijk niet snel genoeg een ring aan that finger worden geschoven! Ook hier is het belangrijk niets te overhaasten. Zegt trouwen je niets? Ook helemaal prima!

6. ‘Wanneer gaan jullie aan kinderen beginnen?’

Ai. Dit kan een pijnlijke vraag zijn. Wie weet heb je helemaal geen kinderwens, of net wel, maar lukt het niet meteen om zwanger te worden. Dé truc? Afleiding. Antwoord dat je eerst nog wat wil reizen en begin meteen over alle bestemmingen die je nog van je bucketlist wil afvinken voor je aan gezinsuitbreiding begint.

7. ‘Je doet toch al aan pensioensparen?’

Pensioensparen is voor vele jongeren een ver-van-mijn-bed-show. Je dertigste verjaardag lijkt voor je (groot)ouders het ideale excuus om er – nog maar eens – over te beginnen. Panikeer niet mocht je nog niet aan je appeltje voor de dorst hebben gedacht. Maar misschien is je verjaardag wél het ideale moment om te beginnen sparen voor later. Al was het maar 25 euro per maand. Alle beetjes helpen!

8. ‘En voor wanneer is het tweede kindje gepland?’

Het lijkt wel alsof er iets mis met jullie is wanneer je op de eerste verjaardag van je baby níét aankondigt dat je een broertje of zusje voor je kleine koter verwacht. Opnieuw: bezwijk niet onder de druk van je omgeving. Als jij liever drie, vier of zelfs acht jaar tussen je kinderen laat, is dat jouw goed recht. Hou je het liever bij één kind? Dan is dat ook helemaal a-okay!

9. ‘Wanneer verhuizen jullie?’

Wacht. Dus dan heb je een vaste baan, een eigen stek, een partner én kinderen en dan is het nóg niet goed? ‘Ah nee, want een huis op den buiten is misschien toch beter voor de kinderen, want: groter én gezondere lucht.’ We give up. 

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.