Home LOL Dit is het schattigste schapenras ter wereld

Dit is het schattigste schapenras ter wereld

A-meeeeeeeih-zing!

© @valaisblacknosenz

De fluffy haarballetjes lijken een kruising tussen een babybeer en een hond. In werkelijkheid zijn het Valais Blacknose-schapen, een ras afkomstig uit Zwitserland.

Het hoeven niet altijd honden of katten te zijn die ons instant doen smelten. Dit keer zijn het schapen, en niet het saaie soort dat je telt om in slaap te raken. Deze lieverds lijken eigenlijk meer op een fluffy hond of een babybeertje, en dat geeft ze een enorm hoog knuffelgehalte.

Posted by Valais Blacknose New Zealand on Saturday, October 27, 2018

Het Valais Blacknose-ras is zo schattig dat je er instant eentje in huis zou willen halen. Ze hebben een lange, krullende witte vacht, maar hun snoet – vandaar de naam blacknose -, oren en knietjes zijn gitzwart. Hierdoor lijkt het wel een beetje alsof de beestjes geen ogen hebben, maar dat maakt ze niet minder cute!

Zachtaardig karakter

De uit Zwitserland afkomstige schapen zijn ook qua karakter enorm zachtaardig, waardoor ze de titel van schattigste schapenras ter wereld dubbel en dik verdienen. Mensen van over de hele wereld worden na één blik verliefd op de zwartneusjes, en de dieren zijn dan ook al geïmporteerd in verschillende andere landen, zoals Nieuw-Zeeland en Groot-Brittannië.

Zou jij niet graag zo’n schatje willen in de tuin?

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.