Home Lifestyle Dieren Een schattige viervoeter adopteren? Deze online databank maakt die zoektocht nu een...

Een schattige viervoeter adopteren? Deze online databank maakt die zoektocht nu een stuk eenvoudiger

De website adopteereendier.be biedt een duidelijk overzicht van alle asieldieren in Vlaanderen.

Unsplash

Ben jij al een tijdje op zoek naar een schattige viervoeter die je kan adopteren? Maar heb je nog steeds geen huisgenootje gevonden? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Vanaf vandaag is er namelijk een online databank beschikbaar die alle asieldieren uit Vlaanderen verzamelt. Zo wordt jouw zoektocht meteen een stuk eenvoudiger.

Duizenden dieren wachten in de 120 erkende asielen nog steeds op een nieuwe, warme thuis. Met de website adopteereendier.be wil Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) daar dan ook graag verandering in brengen. Het is dan ook geen toeval dat Weyts deze databank nu net op Werelddierendag lanceert. ‘Nu heeft niemand nog een excuus om de asielen over te slaan en meteen naar de dierenhandel te lopen’, klinkt het bij Weyts. ‘Mijn eigen kat én hond komen uit een asiel en daar hebben we nog geen moment spijt van gehad’, voegt Vlaams minister van dierenwelzijn er nog aan toe.

View this post on Instagram

Fijne Werelddierendag!

A post shared by Ben Weyts (@benweyts) on

Meer dan alleen honden en katten

Elk erkend Vlaams dierenasiel kan vanaf nu informatie over hun dieren online plaatsen. Toekomstige baasjes kunnen dan vervolgens gericht op zoek gaan naar een huisdier. Dat kan bijvoorbeeld per provincie, ras of leeftijd. Momenteel kan je al zo’n 200 dieren op het platform terugvinden: van de  beeldige labrador Ozzy tot de snoezige katin Simba. Maar er zijn ook andere dieren op de website terug te vinden die nog op zoek zijn naar een nieuw baasje. Denk maar aan kippen, konijnen en zelfs een jonge fazant. Daarnaast kan je op de website ook antwoord vinden op talloze vragen die jij als toekomstig baasje misschien wel hebt.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.