Home LOL AHA: daarom zitten mannen zo vaak met hun hand in de broek

AHA: daarom zitten mannen zo vaak met hun hand in de broek

hand in broek
© Getty

Zit jouw lief ook altijd met een hand in zijn broek voor de buis? Hij is niet alleen en er is – zoals meestal – een verklaring voor die ordinaire, ietwat ongeciviliseerde gewoonte. Het zou weleens aan deze drie oorzaken kunnen liggen.

Het boek ‘Human Lie Detection and Body Language 101’ geeft een verklaring aan het fenomeen. Je lief zou gewoon zijn genitaliën willen beschermen tegen al het kwaad dat er op afgevuurd zou kunnen worden. Door met zijn hand in zijn broek te zitten, wil hij een comfortabel en veilig gevoel creëren. Het zou een onbewuste reflex zijn om de edele delen te beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen (lees: god knows wat jij allemaal met zijn geslachtsdeel doet).

De baas spelen

Er is ook een biologische verklaring. De man zou zijn hand in zijn broek laten verdwijnen, omdat er dan een kalmerende stof (oxytocine) vrijkomt. Dat heeft dus helemaal niets te maken met seksuele aanrakingen. Er bestaan dus ook meer gegronde verklaringen dan: ‘als het jeukt, moet je krabben’.

Daarnaast kan de reflex ook aan het oerinstinct van je partner liggen, dat blijkt uit een studie van het Alpha Male Medical Institute in Ohio. Onze voorouders legden hun hand op hun geslachtsdeel om dominant over te komen en om aan te tonen wie de baas was. Ook nu zie je mannen op café soms met z’n allen in hun broek zitten, al lijkt dat eerder een onbewust trekje te zijn.

Conclusie? Nu heeft je lief waarschijnlijk een geldig excuus om ook vanavond weer met zijn hand in zijn pyjamabroek in de zetel te zitten.

Lees ook: