Home LOL WOW: zo veel mensen spelen vals tijdens Monopoly

WOW: zo veel mensen spelen vals tijdens Monopoly

Wie speelt er ook altijd vals tijdens een potje Monopoly?

Foto: Shutterstock

Het is vandaag Wereld Monopoly Dag. Sinds 1935 is het gezelschapsspel de oorzaak van menig misverstand, kortstondige familieruzies en rondvliegende spelborden. Hoe kan het ook anders? Wij Belgen blijken echte valsspelers te zijn.

Regelmatig brengt Hasbro, de maker van Monopoly, een nieuwe editie van het gezelschapsspel op de markt. Zo kon je een tijdje geleden een Disneyversie scoren en binnenkort kan je ook een echte valsspelerseditie kopen.

En die editie lijkt broodnodig. Maar liefst 71 % van de Monopolyspelers betrapte al eens een medespeler op valsspelen, maar slechts 30 % geeft zelf toe zich niet altijd aan de regels te houden tijdens een potje Monopoly. Shame on you! 

Valsspelen hoort bij Monopoly

Tim van den Eeckhout, Brand Manager Monopoly bij Hasbro Benelux zegt dat dat normaal is: ‘Valsspelen hoort gewoon een beetje bij Monopoly. Daarom zullen we ook in Nederland en België een Valsspelers Editie op de markt brengen. Dan kan iedereen naar hartenlust van de bank stelen en pionnen verschuiven.’

In de Valsspelers Editie zal het cheaten dus sterk aangemoedigd én beloond worden. De speciale editie zal vanaf dit najaar te verkrijgen zijn.

Lees ook: