Home Lifestyle YES: met deze 7 tips versla je iedereen met Monopoly

YES: met deze 7 tips versla je iedereen met Monopoly

Valsspelen? Nee, gewoon een goede voorbereiding!

Shutterstock

Tijdens deze barkoude dagen worden de gezelschapsspelletjes al eens rapper van onder het stof gehaald. Het is altijd leuker om je vrienden of familie in te maken bij Monopoly, dan zelf al na een kwartier uit het spel te liggen. Vandaar deze 7 handige tips waarmee je gegarandeerd als winnaar eindigt.

Natalie Fitzsimons is een krak in het spel. Niemand beter dan de Britse Monopoly-kampioene herself om ons een paar handige tips & tricks mee te geven over het traditionele bordspel. Valsspelen? Nee nee, gewoon een goede voorbereiding!

1. Koop alle oranje gebieden

Iedereen komt weleens – of meerdere keren – in de gevangenis terecht. Als je een beurt hebt overgeslagen en je mag je cel verlaten, kom je vaak terecht op een oranje vakje. De oranje gebieden worden dus statistisch gezien het meest bezet en zijn met andere woorden het interessantst voor je portemonnee.

2. Koop geen dure straten

De verleiding is groot om de grote, bekende – lees: stinkend rijke – gebieden te kopen. Komt daar iemand op te staan, dan cash je in één keer veel centjes. Helaas komen er ook minder mensen op de dure straten terecht, dus Natalie raadt aan om deze links te laten liggen.

3. Lenen, lenen, lenen

Koop zo veel mogelijk straten en huizen, spendeer al je geld daaraan en sluit desnoods zelf hypotheken af. Je kan ze later als je wat minder geluk hebt in het spel toch weer opheffen.

4. Ruzie

Misschien niet zo’n goed idee als je de vredige kerstavond niet om zeep wil helpen, maar Natalies strategie is om de andere spelers tegen elkaar op te zetten. Als twee honden vechten om een been, loopt de derde jeweetwel. Je kan je tegenstanders ook psychologisch proberen te kraken. Spelen ze het liefst met het hondje, dan pak jij die pion voor jezelf. Zo zit er vóór het spel begint al een deuk in hun zelfvertrouwen. Moehahahaha!

5. Gevangenis

Als jullie avond al wat gevorderd is, sit back and relax. Blijf in de gevangenis zitten en laat de andere spelers ondertussen maar op jouw eigendommen terechtkomen. Zo cash je geld, terwijl je zelf geen cent hoeft uit te geven.

6. Woningentekort

Koop zo veel mogelijk huizen op in plaats van er hotels van te maken. Ook al heb je geen dure straten, zet ze vol met huisjes. Zo zorg je ervoor dat andere spelers geen woningen meer kunnen kopen, waardoor ze geen voordeel meer halen uit hun misschien duurdere eigendommen.

7. Speedy

Koop zo snel mogelijk alles wat je maar kan. Klinkt logisch, en dat is het ook. Je gaat pas geld verdienen in dit spel, en dus ook winnen, als je eigendom verwerft.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.