Home LOL 11 dingen die je sowieso herkent als je onhandig bent

11 dingen die je sowieso herkent als je onhandig bent

4. Er moet maar een klein drempeltje, putje of oneffenheid in de weg liggen en gegarandeerd dat net jíj erover struikelt.

onhandig
© larm rmah via unsplash

Sta je niet echt bekend als de handigste in je girlsquad en is elegantie zeker niet jouw middle name? Dan herken je jezelf ongetwijfeld in de volgende elf eigenschappen.

I didn’t fall, the floor just needed a hug.’ Oké dan…  Lomp zijn, doet (meestal) geen zeer gelukkig. Deze is voor alle dutskes onder ons, we love you!

1. Blauwe plekken x 1000

De tafel, de keukenkast, de stoelpoot, de zetel, de poef, de vaas… Noem maar op. Er is niet één object in huis waar je nog niet bent tegen gelopen. Je staat dan ook altijd vól met blauwe plekken, dalmatiërstijl. Je botst zo vaak ergens op, dat je zelfs meestal niet meer weet wat nu weer de oorzaak was van die mooie verkleuring.

2. Je stoot je wél vaak twee keer aan dezelfde steen

Het gezegde ‘een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen’ geldt helaas niet voor jou. Een bepaalde boom of paaltje mag al je hele leven lang op exact dezelfde plaats staan en heeft je in het verleden al eens een ferme blauwe plek bezorgd, maar toch zal jij er om de zoveel tijd nog eens in slagen om er tegen te lopen.

3. Vuile pitoe

Een maaltijd eten zonder te morsen op je kledij – of op die van diegene die het ‘geluk’ heeft naast je te zitten – is een grote uitdaging. Mensen kunnen vaak raden wat je die middag hebt gegeten, want je loopt meestal rond met een vlek spaghettisaus, ketchup of andere substantie op je T-shirt. Oops!

4. Gevecht tegen de zwaartekracht

Er moet maar een klein drempeltje, putje of oneffenheid in de weg liggen en gegarandeerd dat net jíj erover struikelt. Er gaat geen week voorbij of je hebt wel eens een close encounter met de grond. De zwaartekracht haat je, want het heeft blijkbaar een veel sterker effect op jou dan op je vrienden.

5. Makkelijk = moeilijk

Gemakkelijke taken lijken voor jou op een of andere manier net heel moeilijk. De verpakking van M&M’s openen leidt tot een vloer bezaaid met chocolade, je kamer stofzuigen resulteert in een draad die vastzit onder de deur en bijgevolg een versplinterde deur omdat je de draad ervanonder wilde trekken (true story, helaas) en bij het uitknippen van een etiketje uit je nieuwe jurkje creëer je een gat zo groot als een vuist.

6. Je laat alles vallen

Vriendinnen lenen niet graag iets aan je uit of ze steken niet vaak iets kostbaars in je handen, ze zijn immers nooit zeker of ze het in één geheel terugkrijgen. Dat kristallen glas dat je per ongeluk liet vallen tijdens een etentje zorgt ervoor dat jij voortaan een veilig plastic bekertje krijgt om uit te drinken.

7. Je maakt dingen kapot

Je moet zelfs niet iets laten vallen om het kapot te maken. Vanaf het moment dat je iets in je handen krijgt, bestaat de kans dat je het niet in zijn oorspronkelijke staat kan teruggeven aan de eigenaar. Je breekt het oortje van een koffietas af, je hangt een kledingstuk terug op de hanger, maar plooit die in twee of je vist één knopje uit de afstandsbediening.

8. Je floept er zomaar iets uit

Lomp zijn heeft niet alleen iets te maken met daden, maar ook met woorden. Zo ben jij kampioen in dingen zeggen zonder er eerst eens even over na te denken. Zo bracht je al heel wat vrienden in verlegenheid of erger nog: kwetste je ze per ongeluk.

9. Je komt in de vreemdste situaties terecht

Jij komt van die zaken tegen waarvan mensen vaak zeggen: ‘Hoe heb je dát in godsnaam gedaan?’ Denk bijvoorbeeld maar aan de handrem van je auto vergeten aantrekken waardoor je wagen plots in het midden van de straat staat. Of je kauwgom willen uitspuwen in een papiertje, maar missen waardoor de kleverige substantie in je haar terechtkomt en je een deel van je lokken moet afknippen.

10. Basic beautyrituelen zijn de hel voor je

Je nagellak blijft nooit lang zitten. Een minuutje na het lakken, stoot je tegen je glas of de deur en is je manicure weer helemaal om zeep. Eyeliner aanbrengen staat bij jou gelijk aan verschillende keren in je eigen oog porren met het potloodje en je haar stijlen resulteert steevast in brandwonden in je nek, op je schouders of je armen. Ook als je je benen scheert in de douche, snij je een paar keer met het mesje in je knie of enkel.

11. Je maakt slechte beslissingen

Je kijkt naar een horrorfilm en de hoofdrolspeler beslist om in het midden van de nacht toch naar huis te liften in plaats van iemand te bellen. Sowieso denk je dan in je eigen: ‘Waarom?!’ Wel, jij maakt vaak diezelfde slechte keuzes waarbij anderen zich afvragen waar je met je hoofd zat.

Lees ook: