Home LOL Twitterend Vlaanderen uit zijn genoegen én vooral ongenoegen over de nieuwe coronamaatregelen

Twitterend Vlaanderen uit zijn genoegen én vooral ongenoegen over de nieuwe coronamaatregelen

Blijven #volhouden!

coronamaatregelen
© Photonews

Het nieuws sloeg gisteren in als een bom: cafés en restaurants moeten opnieuw vier weken de deuren sluiten, er wordt een avondklok ingevoerd en we mogen nog amper één nauw contact hebben. Het stond buiten kijf dat de coronamaatregelen weer aangescherpt moesten worden, maar toch is Twitter het niet helemaal eens met de strenge regels die ons opgelegd worden.

Het Overlegcomité kwam gisteren om 14u samen. Vijf uur later werden de nieuwe maatregelen pas aangekondigd. En alsof we nog niet lang genoeg gewacht hadden, hield minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) ons nóg wat langer in spanning…

En ook Marc Van Ranst hielp mee om de spanning op te bouwen.

Die werd helaas niet gevolgd door een climax, wel door een vlaag van ongeloof. Over een ding waren we het allemaal eens: er moest dringend aan de alarmbel getrokken worden. Het aanscherpen van de maatregelen was broodnodig, maar dat cafés en restaurants voor een tweede keer de deuren moeten sluiten? Dat vind niet iedereen een even logische beslissing.

De horeca zit nu opnieuw in zak en as, zeker omdat het merendeel van de uitbaters zich wél hield aan de maatregelen. Een grote shout-out naar hen is dan ook niet misplaatst.

Gelukkig kunnen ze op heel wat steun van bekend én onbekend Vlaanderen rekenen.

Al blijft het onbegrip groot. De veiligheidsraad maakte enkele bijzonder vreemde beslissingen die niet iedereen weet te appreciëren. Vooral het besluit dat kleine kermissen en voetbalwedstrijden wél mogen doorgaan schoot bij sommigen in het verkeerde keelgat.

Over andere beslissing is er dan weer geen discussie. Logisch, want ze werden gewoon niet gemaakt.

Het invoeren van de avondklok in heel het land kwam dan weer niet als een verrassing. Er werd al langer gespeculeerd dat de parking uiteindelijk een voorbeeld zou moeten nemen aan Antwerpen.

Plottwist: dat besef kwam helaas een beetje laat. Er werd wéken van de daken geschreeuwd dat we ons niet meteen zorgen moesten maken over het stijgende aantal coronapatiënten. Wel, dus…

U bent dus gewaarschuwd:

We moeten blijven volhouden, die boodschap is wél klaar en duidelijk. Toch?

Na het overlopen van al die coronamaatregelen was het eindelijk tijd voor the real deal. Van een dramatische tv-avond gesproken…

We kunnen teleurgesteld zijn in de beslissingen die het Overlegcomité maakte, maar voor één ding moeten we premier Alxender De Croo en zijn team wel een dikke vette pluim geven.

Al hadden we toch net nog iets meer verwacht van die o zo veelbelovende coronabarometer. Tja, we mogen natuurlijk ook niet té veel verwachten hè!

Om een lang verhaal kort te maken:

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.