Home Lifestyle 6 leuke thema’s die je oudejaarsfeestje legendarisch zullen maken

6 leuke thema’s die je oudejaarsfeestje legendarisch zullen maken

Sfeer en fijne herinneringen gegarandeerd!

oudejaar
© Getty

Zijn de voorbije oudejaarsavonden in je hoofd moeilijk van elkaar te onderscheiden omdat jij en je vrienden elk jaar steevast hetzelfde (lees: drinken en een beetje dansen) doen? Zorg er deze keer dan eens voor dat de overgang naar het nieuwe jaar voor altijd in je geheugen gegrift zal staan door een origineel thema te kiezen voor jullie feestje. Sfeer en fijne herinneringen gegarandeerd!

1. Persoon van het jaar

Wie was voor jou dé persoon van 2019? Of misschien een betere vraag: welke celeb of BV zou je graag eens voor een avondje zijn? Als iedereen echt z’n best doet en all out gaat, is een verkleedthema als dit een garantie op een goed feestje. Extra ideetjes: hou een wedstrijdje om te zien wie het langst in karakter van zijn personage kan blijven, doe een quiz over het voorbije jaar of hou een verkiezing van best verklede persoon.

2. Blacklight Bash

Met een klein beetje voorbereiding kan je dinsdagavond voor een zalig huisfeestje zorgen. Discotheken en danscafés zijn op oudejaarsavond ongelooflijk duur en overvol, dus waarom tover je je thuis niet om tot een feestpaleis? Vervang je gewone lampen door blacklightlampen en bedek de muren met zwart papier waarop jullie met UV-verf (glow in the dark) kunnen tekenen. Laat je gasten weten dat de dresscode voor de avond wit is of – veel beter nog –  zeg hen oude, witte kleren aan te trekken waarop mag geverfd worden. Wij zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke verfvlekken op uw meubilair.

3. Vieren in vintage

Nergens vind je meer schatten dan in een tweedehands- of kringloopwinkel. Voor dit thema krijgt iedereen de opdracht zich een volledige outfit aan te meten met de leukste en gekste stukken die ze konden vinden in een tweedehandswinkel. Een ding is zeker: het zal een onvergetelijke groepsfoto geven. Wel even vragen dat je gasten hun outfit wassen vooraleer ‘m aan te trekken. Kwestie van de geurhinder toch iet of wat te beperken…

4. Fiesta Mexicana

Geen betere remedie tegen de winterblues dan een zomerse fiesta! Sla véél avocado’s en tequila in, maak een piñata met leuke party favours, geef iedereen een snorretje en een sombrero en je zal snel vergeten zijn dat het buiten vriezend koud is. ¡Olé!

5. New year, old me

Wie houdt er niet van een goede throwback? Zoek een outfit bij elkaar die je in je puberjaren zó cool zou gevonden hebben, maar je nu alleen maar doet lachen. Ja hoor, we hebben het wel degelijk over Bufallo’s, veel te baggy broeken en dikke haarbanden. Zing en dans op Spring, Aqua, Da Boy Tommy en natuurlijk Samson & Gert, en vergeet zo heel even dat je in 2020 alwéér een jaar ouder wordt.

6. Mooie outfit, mottig accessoire

Geen zin of tijd om je volledig te verkleden? Of je hebt al een mooi jurkje in je kast hangen dat je speciaal voor oudjaar kocht? Geen probleem, het enige wat je voor dit thema moet doen is die fancy outfit aantrekken en ‘m combineren met een opvallend en liefst foeilelijk accessoire. We hebben het over een pruik à la Pippi Langkous, clownschoenen, fluoroze panty’s en noem maar op. Een klassieker die het altijd goed doet!

Meer inspiratie voor oudejaarsavond:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.