Home LOL 5 trucjes waarmee jij je familie versteld doet staan rond de kersttafel

5 trucjes waarmee jij je familie versteld doet staan rond de kersttafel

Bye bye, saaie familiemomenten!

Wil jij die gênante stiltes aan de kersttafel ook vermijden? Haal dan het showbeest in jezelf naar boven en blaas je familieleden van hun stoel met deze 5 trucjes. En onthou: oefening baart kunst!

Kan jij die kerstspeech van je oma niet meer aanhoren? Ben je te oud om winkeltje met je kleine nichtje te spelen? Of wil jij dit jaar zelf de show stelen aan de kersttafel? Oefen dan op deze 5 trucjes en wij durven te wedden dat jij je familieleden met een open mond achterlaat.

Het flesje en de munten

Het geld in de envelop van je grootouders kan al meteen dienen voor je eerste truc. Hiervoor heb je een briefje, enkele munten en een flesje nodig. Je legt het briefje op het flesje en de munten erop. Vraag dan aan iemand om het briefje van het flesje te halen zonder de munten te laten vallen én aan te raken. Waarschijnlijk slaagt hij of zij hier niet in.

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Maar jij kent het trucje natuurlijk wel! Maak je vinger een beetje nat en trek het briefje dan met een snelheid vanonder de munten. Check!

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

De balancerende bankkaart

Voor het tweede trucje heb je een bankkaart, een munt en een leeg glas nodig. Nadien haal je er wat water bij, maar dat mogen je toeschouwers nog niet weten. Je vraagt aan hen om de bankkaart op de rand van het glas te leggen. Vervolgens moeten ze de munt op de buitenste kant van de bankkaart leggen zonder de kaart te laten vallen.

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Na veel mislukte pogingen kom jij in actie. Je vult gewoon het glas met water, legt dan de bankkaart op de rand en deze keer zal de munt wél blijven liggen. Aha, mopje flauw mopje!

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Het flesje en het biljet

Hiervoor heb je terug het flesje en het biljet uit je eerste truc nodig. Deze keer leg je het briefje op tafel en het flesje zet je er omgekeerd op. Vervolgens vraag je aan een familielid om het briefje vanonder het flesje te halen zonder het flesje aan te raken of te laten vallen.

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Gelukkig weet jij wél hoe je dit moet aanpakken. Je begint het biljet op te rollen en wanneer je aan het flesje komt, duw je er zacht tegen met je briefje. En nee hoor, jij hebt het flesje niet aangeraakt!

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

De verdwenen krijtjes

Magie in 1-2-3 dankzij de verdwenen krijtjes. Met slechts één beweging kan jij het gevulde doosje met krijtjes leeg maken.

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Voor deze truc moet je de krijtjes halveren en ze op een iets dikker karton plakken. Wanneer je het volle doosje aan je publiek laat zien, druk je op de krijtjes. Wanneer je ze wil laten verdwijnen, laat je de krijtjes los. Hierdoor vallen ze naar beneden en lijkt het alsof ze verdwenen zijn. Aha!

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

De magische munt

Tijdens je laatste truc laat je een munt verdwijnen door er heel hard op te drukken (not!). Je laat aan het ensemble zien dat je de munt doorheen de tafel kan laten vallen, maar jij weet wel beter…

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Wat je eigenlijk doet, is het muntstuk stil naar achteren verschuiven. Kleine tip: zorg ervoor dat je dit doet op een tafel met een mat eronder. Zo hoor je het centje niet vallen.

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Bron: YouTube @Be Amazed

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.