https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Food 19 feestcocktails waarmee je gegarandeerd indruk zal maken

19 feestcocktails waarmee je gegarandeerd indruk zal maken

Welke is jouw favoriet?

Niets gaat boven een heerlijke cocktail als aperitief. Wie dacht dat cocktails alleen onder een stralende zon gedronken worden, heeft het helemaal mis. Wij verzamelden de lekkerste feestcocktails du moment om dit eindejaar mee te scoren. Cheers!
1 / 19
Johnnie & Gingerbread
Bacardí Spiced & Stormy
Cointreau Fizz Neige
Gimber-champagne
Eggs-cellent
The Lucky Serve
Grand Margarita
Virgin gin-tonic
Disaronno Mule
Cointreau French Coffee
Disaronno Fizz
Chocolate Negroni
Cointreau Hot Wine
Talisker Sour
Disaronno Velvet Hot Chocolate
Undress Me
Espresso Martini
Bacardi Gingerbread Colada
Peach Tea Mango Spritzer
Johnnie & Gingerbread
Johnnie & Gingerbread

Ingrediënten: 5 cl Johnnie Walker Gold Label – 2 cl peperkoeksiroop – 1 cl citroensap – 15 cl bruisend appelsap – kaneelstokje en kardemomzaadjes ter garnering

Vul een highballglas met ijsblokjes. Voeg Johnnie Walker Gold Label, de peperkoeksiroop en het citroensap toe. Meng zorgvuldig. Vul aan met het sprankelend appelsap. Werk het glas af met een kaneelstokje en kardemomzaadjes.

Bacardí Spiced & Stormy
Bacardí Spiced & Stormy

Ingrediënten: 5 cl Bacardi Spiced – 2,5 cl limoensap – 1 cl suikersiroop (kan je makkelijk zelf maken) – 3 druppels angostura – gemberbier – schijfje gember

Vul een cocktailglas met ijs, giet het limoensap erover en voeg de suikersiroop toe. Schenk de Bacardi Spiced in en top het af met gemberbier. Voeg 3 druppels angostura bitters toe en garneer je cocktail met een schijfje gember.

Cointreau Fizz Neige
Cointreau Fizz Neige

Ingrediënten: 5 cl Cointreau – 2 cl limoensap – 2c cl eiwit – 1 cl bruiswater

Doe de Cointreau, het limoensap en het eiwit in een cocktailbeker en shake samen met ijsblokjes. Verwijder de ijsblokjes en shake daarna nog even dry. Serveer in een glas en leng aan met bruiswater.

Gimber-champagne
Gimber-champagne

Ingrediënten: 1/2 cl GIMBER – 1/2 cl vodka – champagne brut

Doe 1/2 cl GIMBER (geconcentreerde en 100% biologische gemberdrank zonder alcohol) en 1/2 cl vodka in een coupe. Top af met champagne brut.

Eggs-cellent
Eggs-cellent

Ingrediënten: 3 koffielepels Filliers Advokaat – 1,5 cl Disaronno – 3 cl witte wijn – koffielepel citroensap

Doe alle ingrediënten in een shaker met ijs en schud krachtig. Giet met een strainer (zeefje) in een tumblerglas (kort whiskyglas) en voeg ijs toe. Werk af met een halve eierschaal die je vult met Filliers Advokaat.

The Lucky Serve
The Lucky Serve

Ingrediënten: 5 cl Lucky N°4 Clover Gin – 15 cl premium tonicwater – een schijfje pompelmoes – een takje rozemarijn – ijsblokjes – rozepeperbolletjes

Meng de gin en het tonicwater in een met ijs gevuld glas. Werk af met een schijfje pompelmoes, een takje rozemarijn en eventueel wat rozepeperbolletjes.

Grand Margarita
Grand Margarita

Ingrediënten: 3 cl Grand Marnier Cordon Rouge – 3 cl tequila – 2 cl limoensap – limoenschijfje ter garnering

Doe een beetje zout op een bordje. Wrijf het randje van je glas in met de limoen en rol dan in het zout zodat je glas een zoutrandje krijgt. Schud de ingrediënten van de cocktail in een shaker en giet in een glas. Garneer met een schijfje limoen.

Virgin gin-tonic
Virgin gin-tonic

Ingrediënten: 5 cl Seedlip Spice 94 – 15 cl tonic

Vul een glas voor ¾ met ijsblokjes. Voeg de alcoholvrije gin en de tonic toe. Roer het geheel goed onder elkaar. Garneer met zeste van citroen.

Disaronno Mule
Disaronno Mule

Ingrediënten: 5 cl Disaronno – 2,5 cl limoensap – gemberbier – een schijfje gember – een schijfje limoen

Giet de Disaronno en het limoensap in een glas met ijs. Werk af met gemberbier en garneer met geraspte gember en limoenzeste.

Cointreau French Coffee
Cointreau French Coffee

Ingrediënten: 3 cl Cointreau – 1,5 cl koffielikeur – 15 cl warme zwarte koffie – 1 tl suiker – slagroom

Meng alle ingrediënten en werk af met 1 el Cointreau en slagroom.

Disaronno Fizz
Disaronno Fizz

Ingrediënten: 5 cl Disaronno Originale – sap van een halve citroen – bruiswater – appelsien – kaneelstokje – takje rozemarijn

De ingrediënten van de cocktail in een groot wijnglas. Vul het glas op met ijs. Voeg bruiswater toe en roer alles voorzichtig om met een cocktaillepel. Snij een stevige zeste van een appelsien. Draai hem in een spiraal door aan beide uiteinden te trekken. Steek er ter garnering nog een kaneelstokje en een takje verse rozemarijn door.

Chocolate Negroni
Chocolate Negroni

Ingrediënten: 2,5 cl Bombay Sapphire Gin – 2 cl Martini Riserva Speciale Rubino – 2 cl Martini Riserva Speciale Bitter – 1 cl chocoladelikeur – 1/2 cl ahornsiroop – 1 sinaasappel – geschroeid partje sinaasappel – chocoladeschilfers

Vul een old fashioned glas met ijsblokjes. Giet de Riserva Special Rubino Martini, de Riserva Special Bitter Martini en de Bombay Sapphire over de ijsblokjes. Meng voorzichtig. Voeg de chocoladelikeur en ahornsiroop toe. Werk af met een schijfje sinaasappel en chocoladeschilfers.

Cointreau Hot Wine
Cointreau Hot Wine

Ingrediënten (voor 10 à 12 cocktails): 12 cl Cointreau – 12 cl brandy – 1 fles rode wijn – 25 cl limoensap – 18 cl sucre de Cannes – kaneelstokjes – kruidnagel

Meng alle ingrediënten in een kookpot. Voeg kaneelstokjes en kruidnagel toe en laat 15 minuten trekken. Serveer warm in een glas met een kaneelstokje.

Talisker Sour
Talisker Sour

Ingrediënten: 5 cl Talisker 10 Year Old – 2,5 cl limoensap – 1 eiwit – 1,5 cl suikersiroop – 2 venkelpuntjes

Mix alle ingrediënten in een cocktailshaker en top af met ijs. Shake goed en zeef in een klassiek old fashioned glas. Garneer met de venkelpuntjes.

Disaronno Velvet Hot Chocolate
Disaronno Velvet Hot Chocolate

Ingrediënten: Disaronno Velvet – warme chocolademelk – marshmallows – slagroom – cacaopoeder – stukje pure chocolade

Doe een stevige scheut Disaronno Velvet in een mooie koffietas. Vul de tas verder op met warme chocolademelk. Prik enkele marshmallows op een houten stokje en karamelliseer deze licht (met een keukenbrander of boven het gasvuur). Top het glas met een stevige toef slagroom, strooi er wat cacaopoeder over, steek er een stukje chocolade op en werk af met de marshmallows.

Undress Me
Undress Me

Ingrediënten: 4 cl Kiss My Rhubarb – 3 cl veenbessensap – 3 cl Tanqueray Gin – 1 cl Herring Kersenlikeur – 3 druppels cherry bitters

Meng alle ingrediënten in een glas.

Espresso Martini
Espresso Martini

Ingrediënten: 5 cl Ketel One Vodka – 4 cl warme espresso – 1,5 cl koffielikeur – 1 cl suikerwater – ijsblokjes – stukje pure chocolade en/of koffieboontjes als garnering

Doe alle ingrediënten in de shaker, waarbij je de ijsblokjes op het allerlaatste moment toevoegt. Shake alles goed gedurende 10 seconden. Zeef het geheel in een gekoeld cocktailglas en garneer met wat geraspte chocolade en/of koffieboontjes.

Bacardi Gingerbread Colada
Bacardi Gingerbread Colada

Ingrediënten: 4 cl Bacardi Añejo Cuatro rum – 2 cl Amaretto – 2 cl kokosmelk – 2 cl peperkoeksiroop of Luikse stroop – 5 cl ananassap – 1 cl citroensap

Vul een hoog glas met ijs. Meng alle ingrediënten in een cocktailshaker en giet de cocktail in het glas. Werk af met een gedroogd schijfje ananas.

Peach Tea Mango Spritzer
Peach Tea Mango Spritzer

Ingrediënten: 12,5 cl Sanpellegrino Pesce + Tea – 10 cl prosecco – ongeveer 1 cl mangopulp – 2 cl vodka – takje rozemarijn – granaatappelpitjes – ijsblokjes

Giet de Sanpellegrino, de prosecco en de vodka in het glas. Verpulver wat mango en schep erdoor. Roer er enkele ijsblokjes onder en werk af met wat granaatappelpitjes en een of meerdere takjes rozemarijn.

Lees ook: