Home Lifestyle Food 17 feestcocktails waarmee je gegarandeerd indruk zal maken

17 feestcocktails waarmee je gegarandeerd indruk zal maken

Welke is jouw favoriet?

Niets gaat boven een heerlijke cocktail als aperitief. Wie dacht dat cocktails alleen onder een stralende zon gedronken worden, heeft het helemaal mis. Wij verzamelden de lekkerste feestcocktails du moment om dit eindejaar mee te scoren. Cheers!
1 / 17
Cointreau Fizz Neige
Gimber-champagne
The Lucky Serve
Disaronno Mule
Cointreau French Coffee
Strongbow Bloody Berry
Chocolate Negroni
Cointreau Hot Wine
Yell’oh Gin & Lime
Just Me & Ginger
Undress Me
Espresso Martini
Mary White
The Laverstoke: Winter Edition
Bacardi Gingerbread Colada
Jenever Twist Tonic
Peach Tea Mango Spritzer
Cointreau Fizz Neige
Cointreau Fizz Neige

Ingrediënten: 5 cl Cointreau – 2 cl limoensap – 2 cl eiwit – 1 cl spuitwater

Doe de Cointreau, het limoensap en het eiwit in een cocktailbeker en shake met ijsblokjes. Verwijder de ijsblokjes en doe daarna een dry shake. Serveer in een glas en leng aan met spuitwater.

Gimber-champagne
Gimber-champagne

Ingrediënten: 1/2 cl GIMBER – 1/2 cl vodka – champagne brut

Doe 1/2 cl GIMBER (geconcentreerde en 100% biologische gemberdrank zonder alcohol) en 1/2 cl vodka in een coupe. Top af met champagne brut.

The Lucky Serve
The Lucky Serve

Ingrediënten: 5 cl Lucky N°4 Clover Gin – 15 cl premium tonicwater – een schijfje pompelmoes – een takje rozemarijn – ijsblokjes – rozepeperbolletjes

Meng de gin en het tonicwater in een met ijs gevuld glas. Werk af met een schijfje pompelmoes, een takje rozemarijn en eventueel wat rozepeperbolletjes.

Disaronno Mule
Disaronno Mule

Ingrediënten: 50 ml Disaronno – 25 ml limoensap – gemberbier – een schijfje gember – een schijfje limoen

Giet de Disaronno en het limoensap in een glas met ijs. Werk af met gemberbier en garneer met geraspte gember en limoenzeste.

Cointreau French Coffee
Cointreau French Coffee

Ingrediënten: 3 cl Cointreau – 1,5 cl koffielikeur – 15 cl warme zwarte koffie – 1 tl suiker – slagroom

Meng alle ingrediënten en werk af met 1 el Cointreau en slagroom.

Strongbow Bloody Berry
Strongbow Bloody Berry

Ingrediënten: Strongbow Red Berries – ijsblokjes met gemengd rood fruit – 3 cl wodka – een takje munt – 1 limoen

Maak op voorhand ijsblokjes met rood fruit. Vul een longdrinkglas voor de helft met de ijsblokjes. Schenk er de wodka bij en vul het glas verder met Strongbow Red Berries. Werk af met enkele muntblaadjes, een schijfje limoen en eventueel extra ijs.

Chocolate Negroni
Chocolate Negroni

Ingrediënten: 25 ml Bombay Sapphire Gin – 20 ml Martini Riserva Speciale Rubino – 20 ml Martini Riserva Speciale Bitter – 10 ml chocoladelikeur – 5 ml ahornsiroop – 1 sinaasappel – geschroeid partje sinaasappel – chocoladeschilfers

Vul een old fashioned glas met ijsblokjes. Giet de Riserva Special Rubino Martini, de Riserva Special Bitter Martini en de Bombay Sapphire over de ijsblokjes. Meng voorzichtig. Voeg de chocoladelikeur en ahornsiroop toe. Werk af met een schijfje sinaasappel en chocoladeschilfers.

Cointreau Hot Wine
Cointreau Hot Wine

Ingrediënten (voor 10 à 12 cocktails): 12 cl Cointreau – 12 cl brandy – 1 fles rode wijn – 25 cl limoensap – 18 cl sucre de Cannes – kaneelstokjes – kruidnagel

Meng alle ingrediënten in een kookpot. Voeg kaneelstokjes en kruidnagel toe en laat 15 minuten trekken. Serveer warm in een glas met een kaneelstokje.

Yell’oh Gin & Lime
Yell’oh Gin & Lime

Ingrediënten: 3 cl limoensap – 2 cl suikersiroop – 7 cl vers appelsap – 3 cl No.3 London Dry Gin – Liefmans Yell’oh – een snuifje kaneel

Vul een glas met ijsblokjes en giet alle ingrediënten in het glas. Roer goed met een lepel en werk af met de Yell’oh. Garneer met een takje munt of gedroogde appel.

Just Me & Ginger
Just Me & Ginger

Ingrediënten: 5 cl Clover Gin – 3 cl citroensap – 5 cl bruiswater met muntsmaak – 2 cl gembersiroop – ijsblokjes

Doe alle ingrediënten in een glas en meng. Werk af met een takje munt of limoenzeste.

Undress Me
Undress Me

Ingrediënten: 40 ml Kiss My Rhubarb – 30 ml veenbessensap – 30 ml Tanqueray Gin – 10 ml Herring Kersenlikeur – 3 druppels cherry bitters

Meng alle ingrediënten in een glas.

Espresso Martini
Espresso Martini

Ingrediënten: 50 ml Ketel One Vodka – 40 ml warme espresso – 15 ml koffielikeur – 5 – 10 ml suikerwater (naar smaak) – ijsblokjes – stukje pure chocolade en/of koffieboontjes als garnering

Doe alle ingrediënten in de shaker, waarbij je de ijsblokjes op het allerlaatste moment toevoegt. Shake alles goed gedurende 10 seconden. Zeef het geheel in een gekoeld cocktailglas en garneer met wat geraspte chocolade en/of koffieboontjes.

Mary White
Mary White

Ingrediënten: 50 ml Mary White Wodka – 150 ml Fever Tree Gingerale – het sap van 1/4 limoen – (eetbare) bloemetjes

Doe wat ijs in een glas. Voeg de wodka, de gingerale en het limoensap toe. Meng met een cocktaillepel en werk af met (eetbare) bloemetjes.

The Laverstoke: Winter Edition
The Laverstoke: Winter Edition

Ingrediënten: 25 ml Bombay Sapphire gin – 15 ml Martini Rosso Vermouth – 10 ml St-Germain – 85 ml Fever-Tree Ginger Ale – 2 limoenpartjes

Pers 2 partjes limoen uit in een ballonglas. Voeg de Bombay Sapphire, Martini Rosso en St-Germain toe en meng goed. Vul het glas met ijsblokjes. Werk af met Fever-Tree Ginger Ale en roer nog een keer. Garneer met rode besjes en eventueel een takje rozemarijn.

Bacardi Gingerbread Colada
Bacardi Gingerbread Colada

Ingrediënten: 40 ml Bacardi Añejo Cuatro rum – 20 ml Amaretto – 20 ml kokosmelk – 20 ml peperkoeksiroop of Luikse stroop – 50 ml ananassap – 10 ml citroensap

Vul een hoog glas met ijs. Meng alle ingrediënten in een cocktailshaker en doe in het glas. Werk af met een gedroogd schijfje ananas.

Jenever Twist Tonic
Jenever Twist Tonic

Ingrediënten: 50 ml Braeckman Jenever Blauwe Duif – 150 ml premium tonic – jeneverbessen – zeste van limoen – ijsblokjes

Vul een bol glas met veel ijsblokjes. Giet er 50 ml Braeckman Blauw Duif. Voeg 150 ml van je favoriete premium tonic toe en werk af met jeneverbessen, beste van limoen of je favoriete botanical.

Peach Tea Mango Spritzer
Peach Tea Mango Spritzer

Ingrediënten: 125 ml Sanpellegrino Pesce+TEA – 100 ml prosecco – ongeveer 10 ml mangopulp – 20 ml vodka – takje rozemarijn – granaatappelpitjes – ijsblokjes

Giet de Sanpellegrino +tea, de prosecco en de vodka in het glas. Verpulver wat mango en schep het erdoor. Roer er enkele ijsblokjes onder en werk af met wat granaatappelpitjes en één of meerdere takjes rozemarijn.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.