https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Deze afdeling op Zweinstein hoort bij jou op basis van je sterrenbeeld

Deze afdeling op Zweinstein hoort bij jou op basis van je sterrenbeeld

Klopt het bij wat jij in gedachten had of is het uiteindelijke resultaat toch nog een verrassing?

sterrenbeeld afdeling zweinstein
© Warner Bros.

Jij bent er ongetwijfeld rotsvast van overtuigd dat mocht je de Sorteerhoed ooit op je hoofd krijgen dat deze je zonder verpinken bij Griffoendor zou plaatsen, maar eigenlijk weet je dat helemaal niet zeker. Gelukkig kunnen we de waarheid nu toch te weten komen, want je sterrenbeeld bepaalt voor een stuk in welke afdeling op Zweinstein jij terecht zou komen. Ook zo benieuwd?

Blijkbaar komen de vier afdelingen van Zweinstein heel goed overeen met de vier elementen (water, lucht, vuur en aarde) binnen de astrologie. Nu zijn de eigenschappen van je sterrenbeeld niet altijd een match met je persoonlijkheid, maar meestal kan jij jezelf wel in een paar puntjes herkennen. Ben jij dus benieuwd in welke afdeling op Zweinstein jij terecht zou komen en dit op basis van je sterrenbeeld? Lees dan vooral snel verder.

Griffoendor: vuurtekens

Als jij een vuurteken bent, dan is de kans heel groot dat je in Griffoendor zou zitten. Het gaat hier dus om de Leeuw, de Ram en de Boogschutter. Heksen en tovenaars die in deze afdeling zitten, zijn doorgaans vastberaden, dapper en ze hebben een grote portie durf. Dit zijn stuk voor stuk eigenschappen die ook goed passen bij vuurtekens. Nog redenen waarom deze sterrenbeelden bij deze afdeling ingedeeld zouden worden? Ze zijn vaak atletisch, zijn niet bang om te vergeven en te vergeten en ze hebben steeds goede bedoelingen. Wist je trouwens dat Harry Potter himself ook een vuurteken was?

Huffelpuf: aardetekens

Wie in Huffelpuf zit, is vaak toegewijd, geduldig én een harde werker. Drie eigenschappen die je ook kan plaatsen bij de verschillende aardetekens namelijk Stier, Maagd en Steenbok. Daarnaast bemoeien deze sterrenbeelden zich niet snel met andermans zaken. Iets wat een heks of tovenaar uit Huffelpuf ook niet snel zal doen. Last but not least hebben deze tekens iets vaker een passie voor de natuur en ook het afdelingshoofd van Huffelpuf, professor Stronk, is lerares kruidenkunde. Zij is bovendien ook een rasechte Stier.

Ravenklauw: luchttekens

De afdeling Ravenklauw past dan weer het beste bij luchttekens. Zo zijn ze heel sociaal, intelligent en hechten ze veel belang aan humor en kennis. Ben jij dus een Tweeling, een Waterman of een Weegschaal? Dan had de Sorteerhoed jou hoogstwaarschijnlijk in deze afdeling op Zweinstein ingedeeld. Luna Leeflang, die zelf Waterman is, zat in Ravenklauw dus helemaal op haar plaats.

Zwadderich: watertekens

Voor de watertekens – Schorpioen, Vissen en Kreeft – hebben we minder goed nieuws, want zij passen het beste bij Zwadderich. Zij worden vaak verkeerd begrepen, maar daarnaast zijn ze ook ambitieus, trouw, sluw en vindingrijk. Klinkt herkenbaar, toch? Watertekens koesteren ook meer wrok, wat op zijn beurt ook past bij de heksen en tovenaars die bij Zwadderich ingedeeld werden.

Lees ook: