Home Deco Zwanger? Dit zijn momenteel de 5 grootste geboortetrends

Zwanger? Dit zijn momenteel de 5 grootste geboortetrends

Koos jij voor traditionele suikerbonen of een origineel alternatief?

Ben je in verwachting en volop in de weer met het bedenken van een origineel geboortegeschenk? AVA to the rescue want zij bundelden met plezier de opvallendste geboortetrends in België. Van duurzaamheid tot een uitgebreide gender reveal: dit is allemaal hot en happening in geboorteland.

1 / 5
1. Traditionele suikerbonen
2. Babyshower & gender reveal
3. Let’s DIY
4. Persoonlijk thema
5. Duurzaamheid
1. Traditionele suikerbonen
1. Traditionele suikerbonen

Suikerbonen trendy? Jazeker! De traditie gaat al ruim tweeduizend jaar mee en is still going strong. Al is het aanbod nu net iets groter dan wit, blauw en roze. En hoewel suikerbonen nog steeds het populairste geboortegeschenk zijn, gaan we steeds vaker op zoek naar alternatieve, originele cadeau-ideetjes om de traditionele doopsuiker mee te combineren. Denk maar aan snoepjes voor kinderen, handzeepjes of gepersonaliseerde flesjes gin bijvoorbeeld. Op zoek naar inspiratie? Hier vind je 17 alternatieven voor als je eens wat anders wil dan doopsuiker.

2. Babyshower & gender reveal
2. Babyshower & gender reveal

Waar we vroeger vooral vierden na de geboorte van de kleine baby, is de babyshower steeds meer in opmars. Ook de Amerikaanse gender reveal, waarbij de ouders van het bekendmaken van het geslacht van hun baby een echt feest maken voor hun beste vrienden en familie, waait steeds vaker over naar deze kanten.

3. Let’s DIY
3. Let’s DIY

Wist je dat het vroeger de verantwoodelijkheid was van de peter en de meter om te zorgen voor de doopsuiker? Wel, die tijden lijken lang verleden tijd want het zijn nu de ouders zelf die maanden op voorhand hun handen uit de mouwen steken om zelf iets leuks in elkaar te knutselen voor de geboorte van hun kind. Want ja, elke baby is anders, en dat zetten we maar al te graag in de verf door een persoonlijke touch te geven aan het geboortegeschenk. Suikerbonen blijven een monsterhit, maar krijgen steeds vaker een originele verpakking.

4. Persoonlijk thema
4. Persoonlijk thema

Een thema voor je kleine spruit? Doen! Denk maar aan beertjes, superhelden of een eigen kleurencombinatie bijvoorbeeld die overal terugkeert: van het geboortekaartje over de suikerbonen tot de aankleding van de kamer op de materniteit. Dit jaar scoort ‘a touch of gold’ heel goed als thema. Maar ook muntgroen zou razend populair zijn.

5. Duurzaamheid
5. Duurzaamheid

Onder het motto ‘vroeg begonnen, is half gewonnen’ willen een heleboel ouders hun kindje al vanaf de geboorte meegeven hoe belangrijk het is om zorg te dragen voor het milieu. En dus geven ze plantjes als geboortegeschenk of zorgen ze voor duurzame verpakkingen. Denk maar aan kartonnen doosjes, glazen buisjes, jute of katoenen zakjes of blikken doosjes bijvoorbeeld.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.