Home Lifestyle Hotspots HOTSPOTS: 10 zomerbars in Brussel waar je een zalige staycation beleeft

HOTSPOTS: 10 zomerbars in Brussel waar je een zalige staycation beleeft

Santé! 🍹

zomerbar Brussel
© See U/ Jardin Rooftop Bar

Of je nu houdt van een indrukwekkend stadspanorama, mooie architectuur of een geweldig groen uitzicht bij je frisse cocktail, de vele Brusselse zomerbars bieden voor ieder wat wils. Santé!

1. Vaux-Hall Summer

Geen Brussel Bad dit jaar, aangezien de stad werken uitvoert op de site waar de zomerbar normaal plaatsvindt. Maar de Stad Brussel heeft een mooi programma vol alternatieven voorzien, waaronder Vaux-Hall Summer. In het mooie decor van de gerestaureerde Vaux-Hall in het Warandepark kan je elk weekend iets eten, een film kijken, genieten van een optreden, een dansinitiatie of yogasessie volgen en nog veel meer.

Waar? Warandepark, Brussel

Wanneer? Van 3 juli tot en met 28 augustus

Meer info? www.vauxhallsummer.brussel.be

2. Jardin Rooftop Bar

Niet zegt meer zomer dan een dakterras met een mooi uitzicht. Dat heb je in de gloednieuwe Jardin Rooftop Bar. Jardin is een project van drie Brusselaars die een magnifieke locatie aan de Anspachlaan vonden voor een bar waar je terechtkan voor lunch, dinner of gewoon een drankje.

Waar? Op het dak boven de Delhaizewinkel aan de Anspachlaan.

Wanneer? Jardin is elke dag open van 12u tot 22u, 23u of middernacht.

Meer info? Facebookpagina Skybar58

View this post on Instagram

We are ready!

A post shared by Jardin Rooftop Bar (@jardinrooftop) on

3. See U

In afwachting van het project USquare.brussels, is op de voormalige Frits Toussaintkazerne in Elsene tijdelijk See U te vinden. Je vindt er verschillende duurzame projecten, food, mode, gallerijen en nog meer. In de zomer is er Guingette See U te vinden, een gezellige zomerbar die wemelt van de activiteiten.

Waar? Er zijn 2 ingangen: Frits Toussaintstraat 8 en Kroonlaan 227.

Wanneer? Van woensdag tot vrijdag tussen 16u en 22u; zaterdag van 12u tot 22u; zondag van 12u tot 20u.

Meer info? www.see-u.brussels

4. Plein Air by Fuse

Discotheken blijven nog een tijdje toe, dus zocht de Brusselse club Fuse naar een creatieve oplossing. Vanaf volgend weekend kan je na reservatie in Tour & Taxis terecht voor een cocktailtje en een dj-set – helaas is dansen nog altijd niet toegestaan. Je vindt er ook all vegan foodtrucks. Op maandag, donderdag en in het weekend kan je er op de middag gratis binnen om je eigen lunch op te eten met een drankje erbij. De toegang ‘s avonds is niet gratis, de prijs varieert naargelang de dj die speelt.

Waar? Tour & Taxis, Picardstraat 7

Wanneer? Vanaf donderdag 9 juli, gesloten op dinsdag en woensdag.

Meer info? www.fuse.be/pleinair

5. Hangar du Kanaal – La Guingette La Mouette

La Guingette La Mouette is niet echt een zomerbar, maar wel een tijdelijke bar die net de deuren opende én een heel tof terras heeft. Argumenten genoeg om in dit lijstje te mogen, toch? Dit barretje is te vinden in de Hangar du Kanaal, een oud magazijn waar projecten tijdelijk onderdak vinden. Zo zal La Guingette maar een jaartje open blijven. De bar opende nog maar in juni de deuren, dus je hebt nog tijd genoeg voor een drankje met zicht op het water.

Waar? Kanaaldijk 10, Anderlecht

Wanneer? woensdag tot zondag; open van 14u tot 23u, op zondag tot 22u

Meer info?  www.hangardukanaal.be

6. Les Ginguettes – Maurice, Gisèle, Fabiola, Henri

Een guingette was vroeger een kleinere taverne buiten de stad waar het gewone volk een pintje dronk. De vier Guingettes waar we het hier over hebben, liggen dan ook allemaal buiten het administratieve centrum van de hoofdstad. Je herkent ze aan het witte, golvende dakzeil én de gezellige sfeer.

Waar? Maurice: in het Jubelpark; Gisèle: aan de Abdij Ter Kameren; Fabiola: in het Koning Boudewijnpark, Wemmelse Steenweg, Jette; Henri: in het  Georges Henripark, Sint-Lambrechts-Woluwe

Wanneer? Elke dag van 11u tot 22u

Meer info? www.guinguettesbarc.be

7. Manchester Plage

Cultuurhuizen VK en Recyclart slaan deze zomer de handen in elkaar voor wat de meest artistieke zomerbar van Brussel moet zijn. Op woensdag en zaterdag staan er op Manchester Plage een film, live-optredens en dj’s geprogrammeerd, terwijl er op vrijdag en zaterdag artistieke performances en workshops plaatsvinden. De binnenkoer van cultuurhuis Recyclart werd voor de gelegenheid omgetoverd tot een gezellig terras.

Waar? Manchesterstraat 13-15, Molenbeek

Wanneer? Van woensdag tot zondag, open tussen 17u en middernacht (op zaterdag kunnen de openingsuren verschillen); tot en met 29 augustus

Meer info? Facebookpagina Manchester Plage

View this post on Instagram

. RECYCLART HOLIDAYS @ MANCHESTER PLAGE FREE FREE FREE FREE Uw favoriete festival zal deze zomer, 9 weken lang, opnieuw een drukte van jewelste zijn. Zoals elk jaar kunt u gratis van performances, workshops, raamexpo's, live bands, dj-sets genieten. Votre festival préféré sera à nouveau le centre d’attraction d’une animation sans pareille cet été, et ce pendant 9 semaines. Comme chaque année, vous pourrez profiter gratuitement de performances, d’expos en vitrinée, de concerts, d'ateliers et de dj's. 02.07 DO/JE 17:00>00:00 RECYCLART HOLIDAYS + RESTO 03.07 VR/VE 17:00>00:00 RECYCLART HOLIDAYS + RESTO #recyclart #vlk #Vaartkapoen #vkconcerts #manchesterplage #bxl #summer #brussels #festival #music #concerts #resto @vkconcerts #vegan #BRINGITON @vanuytveneric @mustafa.aljaddadi @seapeoplesmusic @collectifgru @ica.wb @brusselsartpole

A post shared by RECYCLART (@recyclartbxl) on

8. Secret Rooftop Bar by Warwick

Het mooie hotel Warwick, gelegen middenin het centrum van de stad, heeft een geheim dakterras dat deze zomer niet zo geheim is. Met een drankje in de hand geniet je er van het vallen van de nacht over de Grote Markt.

Waar? Hotel Warwick, Duquesnoystraat 5, Brussel

Wanneer? Elke dinsdag, donderdag en zaterdag van 17u tot 23u; tot en met 12 september

Meer info? Facebookpagina Secret Rooftop Bar by Warwick

9. La Guingette du Parc de Forest

Voor de vijfde zomer op rij al vind je in het park van Vorst de zomerbar La Guingette, een ontmoetingsplaats voor mensen van alle slag, zo klinkt het op de website. De dames achter deze pop-up zijn dezelfde als die achter de gloednieuwe Guingette La Mouette in Molenbeek. Daar kijk je uit op het water, in Vorst kijk je uit op het groen.

Waar? Park van Vorst

Wanneer? Elke dag open; van 10u tot 23u in het weekend, in de week van 15u tot 23u; tot september

Meer info? www.laguinguetteduparc.be

10. Le jardin du Pesage

Omwille van corona kon het populaire Terrasse O2 dit jaar niet georganiseerd worden, dus richtten de organisatoren hun pijlen elders. In het mooie gebouw in de Hippodroom van Bosvoorde waar eerder het restaurant Le Pesage was, openden ze vorige maand een gezellige zomerbar.

Waar? Hippodroom van Bosvoorde, Ukkel

Wanneer? donderdag tot zaterdag van 12u tot middernacht, op zondag tot 22u

Meer info? www.lejardindupesage.be

Meer zomerbars om te bezoeken: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.