Home Lifestyle Food Zo voorkom je dat je halve avocado bruin wordt

Zo voorkom je dat je halve avocado bruin wordt

Heel wat beter dan het bovenste laagje eraf te schrapen!

Jullie herkennen het probleem ongetwijfeld. Je hebt geen zin om een hele avocado in een keer op te eten, en wil de andere helft lekker bewaren. Maar de dag nadien is je andere avocadohelft opeens bruin…

Omdat dat bruine laagje er niet zo lekker uitziet, beslist de gemiddelde avocado lover dan maar om het bruine laagje eraf te schrapen. Maar we hebben goed nieuws. Dat trucje van de foor heb je vanaf nu niet meer nodig.

Ui to the rescue!

Het magische middeltje van tante Kaat is een ui. Wil je een avocado nog een of meerdere dagen bewaren, maar heb je liever niet dat hij van kleur verandert? Snijd dan een witte of rode ui in grove stukken, leg de stukken in een plastieken doosje en leg er de avocado bij met de opengesneden zijde bovenaan én zonder de pit te verwijderen. Sluit dan het doosje af met een deksel. Zo blijft je avocado tot zelfs vijf dagen na opening mooi groen.

Hoe kan dat nu?

Oxidatie zorgt ervoor dat je avocadohelft bruin wordt. Zwavelstoffen stoppen oxidatie en wat bevat zwavelstoffen? Juist ja, een ui. Graag gedaan!

Meer over avocado’s:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.