Home Lifestyle Film ZIEN: Disney kondigt cast aan van nieuwe live-actionversie van ‘Aladdin’

ZIEN: Disney kondigt cast aan van nieuwe live-actionversie van ‘Aladdin’

De afgelopen dagen was er heel wat commotie op sociale media rond de casting van Aladdin en Jasmine.

Na ‘Dumbo‘ en ‘The Lion King‘ plant Disney opnieuw een live-actionversie van een filmklassieker uit onze jeugd, en wel ‘Aladdin‘. Gisteren werd eindelijk de cast voor de nieuwe prent bekendgemaakt. En dat ging gepaard met heel wat commotie.

Meer dan tweeduizend audities

De casting voor de remake van ‘Aladdin‘ was een hele klus. Vorige week schreef The Hollywood Reporter nog dat Disney met de handen in het haar zat omdat ze niet de juiste acteur en actrice vonden om de hoofdpersonages van het Oosterse sprookje te vertolken. Meer dan tweeduizend (!) acteurs en actrices zouden auditie hebben gedaan voor de rol van respectievelijk Aladdin en Jasmine. Het was vooral de rol van Aladdin die een uitdaging bleek.

Regisseur Guy Ritchie (bekend van ‘Sherlock‘ en ‘The Man from U.N.C.L.E.‘ en als ex-echtgenoot van Madonna) was op zoek naar een acteur met Midden-Oosterse of Indische roots die kon acteren én zingen omdat hij de originele personages alle eer wil aandoen.

Relatief onbekende cast

Die lijkt hij nu gevonden te hebben in Mena Massoud, een relatief onbekende, Canadese acteur met Egyptische roots. De rol van Jasmine ging uiteindelijk naar de Brits-Indische Naomi Scott. Haar ken je van de ‘Power Rangers‘-remake die dit jaar uitkwam waarin ze Kimberly, oftewel ‘de roze Power Ranger’, speelde.

Commotie op sociale media

Vóór de cast van de ‘Aladdin’-remake bekend was, werd er op sociale media druk gespeculeerd over mogelijke acteurs en actrices die de rol van Aladdin en Jasmine op zich konden nemen. Vele Twitteraars vonden het belangrijk dat beide acteurs Arabische roots hebben.

Eens bevestigd was dat Naomi Scott de rol van Jasmine voor haar rekening zal nemen, was niet iedereen daar even gelukkig mee.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De opnames voor de film stonden gepland voor deze maand, maar zijn nu verzet naar augustus vanwege de moeilijke castingprocedure. Intussen bevestigde Will Smith dat hij de rol van Geest zal vertolken.

Lees ook: