Home Lifestyle Food YOU SPIN MY HEAD RIGHT ROUND: 5 dingen die je moeten eten...

YOU SPIN MY HEAD RIGHT ROUND: 5 dingen die je moeten eten als je dronken bent

Wij zijn fan van nr. 4!

Het is een feit dat we meer honger hebben als we dronken zijn. Vaak snakken we dan ook naar ongezonde voeding zoals pizza, chips of een andere vettige snack. Alleen gaan voedingsmiddelen die veel zout bevatten bepaalde effecten van alcohol extra versterken. Daarom is belangrijk – ook al is het op dat moment moeilijk – om verantwoorde keuzes te maken over wat je gaat eten.

Een van de gevolgen van alcohol is dat het je lichaam gaat uitdrogen. Alleen ga je dit effect versterken door vettige voeding naar binnen te werken. Pizza’s, hamburgers of frieten bevatten namelijk allemaal veel zout waardoor ze langer nodig hebben om te verteren. Je lichaam moet dus harder werken om je eten af te breken terwijl het zich eigenlijk zou moeten concentreren om je weer nuchter te krijgen.

Nog een belangrijk punt is om geen grote porties meer te eten vlak voor je gaat slapen. Zo ga je niet alleen slecht slapen, maar heb je de dag nadien ook last van een grotere kater. Wat mag je dan wel eten? In onderstaand lijstje ontdek je alvast enkele verantwoorde opties.

 1. Volkeren crackers

  Niet heel sexy, maar crackers gaan helpen om de alcohol in je lichaam te absorberen. Dit komt namelijk door de complexe koolhydraten die ze bevatten. Ben je niet zo happig op droge toastjes? Kies dan voor een gezond beleg zoals bijvoorbeeld hummus.

 2. Popcorn

  Wanneer je lichaam echt naar een zoute snack snakt, kies je best voor een kommetje popcorn. Popcorn bevat namelijk minder calorieën en veel vezels waardoor het niet zo erg is als je je een beetje laat gaan.

 3. Rijst

  Nu ga je niet om drie uur ’s nachts nog een potje rijst koken, maar misschien handig om in je achterhoofd te houden voor wanneer je de volgende keer op stap gaat. Kies als avondeten voor een rijstgerecht en zet vervolgens de restjes in de koelkast.

 4. Volkoren cornflakes met magere melk

  Wat smaakt er midden in de nacht beter dan een kommetje cornflakes? Oké, het mogen dan misschien geen Frosties zijn, maar als je een beetje tipsy bent, is het verschil al een stuk minder groot.

 5. Bananen

  Bananen zijn rijk aan kalium, wat op zijn beurt helpt om weer te ontnuchteren.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.