Home Lifestyle YES: ‘House of Cards’ krijgt dan toch nog een laatste seizoen

YES: ‘House of Cards’ krijgt dan toch nog een laatste seizoen

De opnames werden gestaakt nadat hoofdrolspeler Kevin Spacey beschuldigd werd van seksueel misbruik.

House of Cards
© Photo News

Goed nieuws voor fans van Netflixserie ‘House of Cards’, want ze krijgen toch nog een zesde en laatste seizoen om afscheid te nemen van de reeks. De opnames van seizoen 6 werden gestaakt nadat hoofdrolspeler Kevin Spacey ervan beschuldigd werd seksuele avances te hebben gemaakt tegenover een minderjarige. De acteur zal dan ook niet te zien zijn in de nieuwe afleveringen.

Seizoen 6

Toen acteur Anthony Rapp eind oktober naar buiten kwam met een verhaal over hoe hij als tiener seksueel benaderd werd door Kevin Spacey, waren de opnames van het zesde seizoen van ‘House of Cards’ volop bezig. Een dag later kondigde Netflix aan dat het zesde seizoen het laatste zou zijn en nog een dag later werd gemeld dat opnames stilgelegd werden zodat de situatie besproken kon worden. Ondertussen zijn we een dikke maand verder en werd er beslist dat de opnames hervat zullen worden, maar wel zonder Kevin Spacey, die ondertussen trouwens door meer dan tien mannen beschuldigd wordt van seksueel misbruik. Seizoen zes zal rond Claire, het personage van Robin Wright, draaien. Dat schrijft E! News.

Het laatste seizoen van ‘House of Cards’ zou uit acht afleveringen bestaan. De opnames worden begin volgend jaar hervat. Het zesde seizoen werd volledig herschreven en de twee afleveringen die al opgenomen waren, gaan de vuilbak in. Aangezien Claire aan het einde van het vijfde seizoen toch president is en zich tegen haar man, het personage van Kevin Spacey, lijkt te keren, kan het verschuiven van de focus naar haar persoon waarschijnlijk wel als een logische stap geïntegreerd worden in het verhaal.

This office has one chair.

A post shared by House of Cards (@houseofcards) on

Lees ook: