Home Lifestyle Body YES: eindelijk gedaan met die vervelende allergieën?

YES: eindelijk gedaan met die vervelende allergieën?

Wetenschappers ontdekten de boosdoeners!

De zomer is vele mensen hun favoriete seizoen. Anderen vervloeken de eerste zonnestralen omdat dit ook wil zeggen dat die verdomde pollen overal rondzweven. Gevolg: loopneus, niezen en tranende ogen. Plezant is anders. Nu zou daar eindelijk verandering in komen. Wetenschappers ontdekten welk deel in ons lichaam die vervloekte allergieën veroorzaakt. Hoera!

Je hebt net je make-up gedaan, je stapt vol zelfvertrouwen de deur uit en hatsjie! Je ogen beginnen te prikken en het duurt niet lang voor je harde werk van deze morgen volledig om zeep is. Dank u pollen! Die tijd lijkt voorgoed voorbij, want Amerikaanse wetenschappers vonden welk deel in ons lichaam precies verantwoordelijk is voor allergieën.

Betere medicijnen

De boosdoeners zijn de Th2-cellen. Er zijn twee soorten: de goede die je immuunsysteem helpen en de slechte die voor voor de allergische reacties zorgen. De wetenschap kan die twee voortaan netjes uit elkaar halen. Daardoor kunnen ze allergieën doeltreffender behandelen én zullen er op termijn betere medicijnen op de markt komen. Yay, gedaan met snotteren!

Duur

Die doorbraak is van groot belang, want maar liefst één op vier mensen heeft last van een allergie. De grootste schuldigen zijn pollen, huismijt, huisdieren, voeding en insectenbeten. Voorlopig worden allergieën behandeld met immunotherapie. Dat wil zeggen dat je een kleine dosis van de stof waar je niet tegen kan in je lichaam krijgt. Die methode is duur, en werkt bovendien niet altijd. In de toekomst wil men de slechte Th2-cellen onderdrukken of doden. Onze hoop ligt bij de nieuwe studie. Kill those bastards!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.