Home Lifestyle Body YES: Disneyland Parijs organiseert binnenkort zijn allereerste LGBTQ-parade

YES: Disneyland Parijs organiseert binnenkort zijn allereerste LGBTQ-parade

Diversiteit vieren op een plaats waar dromen uitkomen!

© Cody Board en Tristan Billet via Unsplash

Juni is Pride Month, een maand die volledig in het teken staat van de LGBTQ-gemeenschap. Ook dit jaar zullen er over de hele wereld verschillende festiviteiten op de planning staan, maar het leukste feestje vindt misschien wel plaats in Disneyland Parijs. Jawel, op 1 juni 2019 zal er een ‘Magical Pride’ doorheen het populaire pretpark trekken, en daarmee schrijft Disneyland Parijs meteen geschiedenis.

In Disneyland Parijs wordt magie werkelijkheid, en dat mag je deze keer letterlijk nemen. Over een paar maanden organiseert het pretpark namelijk een parade die volledig in het teken staat van de LGBTQ-gemeenschap. Verschillende DJ’s zullen er de sfeer naar een hoger niveau tillen terwijl sommige attracties exclusief voor de feestvierders geopend zullen worden van 20u tot 2u ’s nachts.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Mentaliteitsverandering

Hoewel het pretpark naar aanleiding van Pride Month wel eens Mickey Mouse-oortjes in regenboogkleuren verkoopt, is het de eerste keer dat het park officieel een event organiseert dat diversiteit viert. Toegegeven, ook wij wachten nog steeds op dat allereerste liefdesverhaal tussen twee prinsessen, maar het initiatief is alvast een stap vooruit voor Disney.

Kan jij nu al niet wachten om het magische event bij te wonen? Hou dan zeker en vast de website van Disneyland Parijs in de gaten, want vanaf eind mei zal je daar een ticketje kunnen bemachtigen.

Lees ook: