Home Lifestyle WOW: voor € 12 kan jij de trotse bezitter van dit kasteel...

WOW: voor € 12 kan jij de trotse bezitter van dit kasteel in Frankrijk worden

En er zit geen addertje onder het gras!

© Chateau de Cautine

Spreekt een leventje als God in Frankrijk jou ook wel aan? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Voor € 12 kan jij je binnenkort misschien wel de trotse eigenaar van dit prachtige kasteel in Frankrijk noemen. Dreams do come true…

Toegegeven, iedereen droomde er als klein meisje wel eens van om als prinses te kunnen schitteren in haar eigen koninkrijk. Ook al blijft dat koninkrijk jammer genoeg fictie, een koninkrijk in de Dordogne kan daarentegen wel werkelijkheid worden. De Britse Ruth Philips heeft namelijk een gek plan opgezet. Chateau de Cautine, met een waarde van € 1,7 miljoen, wordt verloot onder deelnemers die een lot van € 12 aanschaffen. Say what?!

Paradijs op aarde

Chateau de Cautine is gebouwd op zo’n 30 hectare en heeft een zwembad van 12 meter lang. Ideaal dus om dagelijks jouw baantjes te trekken. Het landgoed dateert uit 1667 en beschikt over die typische Franse vibe, inclusief de nodige antieke spullen. Geen paniek, je koopt geen renovatieproject. Het pand is volledig gerestaureerd, heeft centrale verwarming en volledig nieuw sanitair en vernieuwde elektriciteit. Er zijn 9 slaapkamers, 4 badkamers en een grote eet- en woonkamer. Pluspunt: al het meubilair blijft staan, wat je alvast enkele tripjes naar Ikea bespaart. Het kasteel heeft daarnaast ook nog een apart huisje met drie slaapkamers, een voormalig kapelletje en twee grote stenen schuren.

Betaalbare, alternatieve woningen

Hoewel de actie misschien wat ludiek oogt, zet Ruth het kasteel in als troefkaart om investeringen bij elkaar te krijgen voor een nieuw project. Met Eco Village Development Company wil ze betaalbare, alternatieve woningen bouwen. Daarnaast zal ook 5 % van de totale opbrengst aan de St. Petroc’s Society gedoneerd worden, een liefdadigheidsinstelling in Cornwall voor daklozen. Met die € 12 maak je dus niet alleen kans op jouw droomkasteel, maar investeer je ook nog eens in goede organisaties.

Er zijn zo’n 500.000 lotjes beschikbaar. Deelnemen doe je hier. Toi toi!

Tekst: Chloë Foubert

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.