Home Uit & thuis In Frankrijk is het blijkbaar illegaal om je werkmails te lezen in...

In Frankrijk is het blijkbaar illegaal om je werkmails te lezen in het weekend

Zijn we weg?

Corbis
Wij zijn stiekem aan het overwegen om binnenkort naar Frankrijk te verhuizen. Het is er vanaf nu namelijk illegaal om je werkmails te lezen in het weekend. Wanneer zijn we weg?

De knop omdraaien wanneer je op vrijdagavond de werkvloer verlaat, is niet voor iedereen even makkelijk. Als we tijdens het weekend een mailtje binnenkrijgen, kunnen we het vaak niet laten om toch te antwoorden. Daarom overwegen wij nu om in Frankrijk te gaan wonen, want daar is nu namelijk een wet die zegt dat het illegaal is om je werkmails te lezen tijdens het weekend. Dat Frankrijk het land van de liefde, de croissants en smeuïge kazen is, nemen we er met veel plezier bij.
 

Vive la France

Vanaf januari moeten werkgevers een lijst opstellen met uren waarop hun medewerkers niet aan het werk zijn. Veel bazen sturen in het weekend nog mailtjes naar hun personeel en daardoor zijn veel mensen nooit echt vrij. Genoeg is genoeg, moeten onze buren gedacht hebben, want daar komt nu een einde aan.
 

Nu moet je natuurlijk niet de gevangenis in als toch je mails wil lezen, maar het initiatief is zeker een goed begin. Iedereen heeft af en toe een vrij moment nodig om te ontspannen, zeker in het weekend.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.