https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Food Deze cocktail is jou volgens je sterrenbeeld op het lijf geschreven

Deze cocktail is jou volgens je sterrenbeeld op het lijf geschreven

Het is World Cocktail Day!

cocktail
© Libelle Lekker/Getty

Hoera, het is vandaag World Cocktail Day! Twijfel je steeds tussen die mojito, negroni en mimosa? Laat de sterren hun werk doen en maak je keuze op basis van je sterrenbeeld. Cheers!

Steenbok (22 december – 20 januari): Old Fashioned

De Steenbok kent z’n klassiekers. Hij heeft z’n cocktails graag pittig en clean, zonder al te veel poespas. Aangezien hij een harde werker is, mag z’n drankje best straf zijn. Deze Old Fashioned 2.0 met cognac en prosecco is vast en zeker zijn cup of tea.

Recept via Libelle Lekker.

Waterman (21 januari – 20 februari): Aperol spritz met rosé

Sommigen beschouwen hen als onafhankelijk en excentriek, de Waterman weet echter beter: hij is gewoon een trendsetter. Nu de Aperol spritz weer op z’n retour is, geeft de Waterman er graag z’n eigen twist aan. In combinatie met een scheutje rosé wordt de Italiaanse klassieker dé zomercocktail bij uitstek.

Recept via Libelle Lekker.

Vissen (21 februari – 20 maart): mango cooler

Vissen zijn empathisch, lief en een tikkeltje dromerig. Deze zoete, verfrissende en lichte cocktail op basis van verse mango en wodka is perfect om mee te aperitieven op je terras terwijl je geniet van die laatste zonnestralen.

Recept via Libelle Lekker.

Ram (21 maart – 20 april): good old margarita

De Ram staat erom bekend impulsief en energiek te zijn. Als hij geen shotjes tequila bestelt, slurpt hij het liefst van een goeie ouwe margarita. Niet te overtreffen!

Recept via Flair.

Stier (21 april – 20 mei): cocktail van vermout, pompelmoes en venkel

De Stier is praktisch ingesteld, een tikkeltje conservatief en houdt steeds de beide voeten op de grond. Jouw ideale cocktail is bitter en toch fruitig.

Recept via Libelle Lekker.

Tweelingen (21 mei – 20 juni): veenbessenpunch met wodka en rozemarijn

Tweelingen zijn eeuwige twijfelaars en volgen tegelijkertijd graag de trends. Dat deze zoete, sprankelende cocktail er ook nog eens leuk uitziet (hello, Instagramlikes!) is alleen maar mooi meegenomen.

Recept via Libelle Lekker.

Kreeft (21 juni – 22 juli): rabarbermojito

Diplomatisch, elegant en sociaal: zo kan je de Kreeft het best omschrijven. Harmonie en balans zijn twee waarden die je hoog in het vaandel draagt. Deze overheerlijke rabarbermojito is dan ook de perfecte mix van zoet en zuur.

Recept via Libelle Lekker.

Leeuw (23 juli – 22 augustus): espresso martini

De Leeuw heeft het graag luid en flashy. Een extravagante cocktail zoals een espresso martini is dan ook zijn gedroomde cocktail. Origineel en over-the-top, net zoals de Leeuw het graag heeft.

Recept via Libelle Lekker.

Maagd (23 augustus – 22 september): cocktail met cava, passievrucht en munt

Net als Monica Geller uit ‘Friends’ ben jij kritisch en perfectionistisch. Je bent een planner en zal zelden afwijken van je routine. Niets maakt je gelukkiger dan een eenvoudig, maar uitstekend glas cava. De passievrucht en munt geven jouw drankje een zomerse toets.

Recept via Libelle Lekker.

Weegschaal (23 september – 22 oktober): cocktail van whisky, braambessen en basilicum

De Weegschaal is verfijnd, charmant en stijlvol. Wat je drankje betreft, vind je het zeker niet onbelangrijk dat het niet alleen je smaakpapillen, maar ook het oog kan bekoren. Deze kleurrijke cocktail doet jouw hart dan ook sneller slaan.

Recept via Libelle Lekker.

Schorpioen (23 oktober- 22 november): rosemary grapefruit tequila bomb

Sterk, vurig en misschien ook ietwat koppig: drie eigenschappen die de Schorpioen perfect omschrijven. Je weet perfect wat je wil, maar kleurt tegelijkertijd ook graag buiten de lijntjes. Voor jou dus geen klassieke cocktail met tequila, maar een kruidige variant met rozemarijn en pompelmoes.

Recept via Libelle Lekker.

Boogschutter (23 november – 21 december): komkommer-basilicum Fizz

Zonder jou kan het feestje niet beginnen, Steenbok! Je bent doorgaans vrolijk en hebt altijd zin in een feestje. Je wordt graag geprikkeld door nieuwe impulsen en bent dingen dan ook snel beu. Momenteel kan een sprankelende komkommer-basilicum Fizz jou wel smaken, maar wie weet ziet jouw bestelling er volgend weekend alweer helemaal anders uit.

Recept via Libelle Lekker.

Foto’s: Libelle Lekker en Getty Images

Lees ook: