Home Lifestyle Food WORLD CHEESE AWARDS: hier eet je de beste kazen ter wereld

WORLD CHEESE AWARDS: hier eet je de beste kazen ter wereld

World Cheese Awards
© Getty

Een lekker kazeke smaakt altijd, en al zeker als je weet dat die kaas een prijs in de wacht heeft gesleept tijdens de World Cheese Awards in Italië. Elk jaar zetten ze er de beste kazen ter wereld in de kijker en delen ze gouden, zilveren en bronzen medailles uit aan de kaasboeren die hun product tijdens de awards komen vertegenwoordigen. Nog geen idee wat je dit weekend op het menu wil zetten? Een kaasbord met de beste kazen ter wereld lijkt ons geen slecht idee!

Het kampioenschap beloont elk jaar de allerbeste kazen en ging dit jaar door in Bergamo (Italië). De juryleden mochten er afgelopen weekend van maar liefst 3804 verschillende kazen proeven. Tot onze grote verbazing is het niet Nederland of Frankrijk, maar wel de Verenigde Staten die de prijs voor beste kaas ter wereld in ontvangst mochten nemen.

Belgische kazen

De jury had dit jaar duidelijk een voorkeur voor hardere kazen, want het is niet de Camembert, Fourme d’Ambert of Brie die dit jaar in de prijzen viel, maar wel de Cheddar, Gruyère en Parmezaanse kaas. Ook ons land kreeg tijdens de prijsuitreiking enkele medailles. De kaasboerderij ’t Groendal mocht vier medailles mee naar huis nemen en Flandrien en Frontieren Kazen wonnen zeven medailles, waarvan zes zilveren en een bronzen exemplaar..

In totaal deden 42 landen mee aan de World Cheese Awards. De grote winnaar van de wedstrijd was het Verenigd Koninkrijk. De Britse kaasboeren stonden maar liefst vier keer in de top 15 van de beste kazen. Die top 15 en een beetje inspiratie voor een lekkere kaas- en wijnavond vind je hieronder terug.

 1. Organic Blue Cheese Rogue River Blue – Verenigde Staten
 2. Nazionale del Parmigiano Reggiano Latteria Sociale Santo Stefano – Italië
 3. Torta del Casar DOP Virgen del Prado – Spanje
 4. Pitchfork Cheddar – Verenigd Koninkrijk
 5. Gruyère AOP Premier Cru – Zwitserland
 6. Quintano – Italië
 7. Gallus – Zwitserland
 8. Le Gruyère AOP – Zwitserland
 9. Epoisses AOP – Frankrijk
 10. Mori No Cheese – Japan
 11. Gorwydd Caerphilly – Verenigd Koninkrijk
 12. Inglewhite Buffalo Cheese – Verenigd Koninkrijk
 13. Brighton Blue – Verenigd Koninkrijk
 14. Frico Goat Cheese – Nederland
 15. “Gubet” Casale Roccolo – Italië

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: