Home Lifestyle Robbe is de oververdiende winnaar van ‘Expeditie Robinson 2018’

Robbe is de oververdiende winnaar van ‘Expeditie Robinson 2018’

De Robinson werd bijna unaniem verkozen door de zeven laatste afvallers.

expeditie robinson
© VIER

Natuurlijk hadden we stiekem graag een vrouw ‘Expeditie Robinson’ zien winnen. Maar het valt gewoon niet te ontkennen dat Robbe (30) een meer dan terechte Robinson 2018 is. Dat vonden ook zijn ex-kampgenoten, die hem bijna unaniem verkozen.

Koning te rijk

Robbe, de West-Vlaamse antiquair met de snor, bombardeerde zich al snel tot favoriet door telkens weer ijzersterk te zijn in de proeven, zijn survival skills te tonen en gewoon goed te liggen in groep. Maar in tegenstelling tot wat in wedstrijden vaak gebeurt met de favoriet, slaagde Robbe erin wél te winnen.

In de laatste aflevering won Robbe eerst een lange, uitputtende en ingewikkelde proef van de twee overblijvende dames, Nele en Arnaude. Die laatste viel af, en op een allerlaatste eilandraad werd er gekozen tussen Nele en Robbe. De keuze werd gemaakt door de kandidaten die de samensmelting meemaakten: Lesley, Annick, Fré, Imke, Luc, Anton en Arnaude. Met maar liefst zes van de zeven stemmen werd Robbe gekroond tot Robinson 2018. Hij ontving de mooie prijzenpot van 25.000 euro.

© VIER

‘In het dagelijkse leven steek ik er nooit echt bovenuit, dus als dat wel gebeurt in zo’n zware wedstrijd, voel je je toch even de koning te rijk’, zei Robbe na zijn overwinning. Nochtans had de West-Vlaming in dat dagelijkse leven al getoond dat hij wel wat aankan. Hij woonde namelijk twee jaar lang in een huis zonder water en elektriciteit. Zeiden we al dat hij een terechte Robinson is?

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.