Home Lifestyle Food HOROSCOOP: deze wijn past het best bij jouw sterrenbeeld

HOROSCOOP: deze wijn past het best bij jouw sterrenbeeld

Zo weet je meteen welk flesje je na Tournée Minérale kan kraken.

Wijn sterrenbeeld
© Burst via Pexels

Geloof het of niet, maar je sterrenbeeld en jouw karaktereigenschappen zouden invloed hebben op jouw wijnkeuze. Verkoopgegevens uit het Cellarmasters Wine Lovers-rapport laten namelijk zien welke wijn bij jouw sterrenbeeld past.

1 / 12
Ram
Tweelingen
Leeuw
Stier
Kreeft
Maagd
Weegschaal
Boogschutter
Waterman
Schorpioen
Steenbok
Vissen
Ram
Ram

Rammen zijn spontaan, wellicht een tikkeltje impulsief, direct en energiek. Champagne is voor hen het ideale drankje!

€ 41,92 via Delhaize

Tweelingen
Tweelingen

Een kenmerk van Tweelingen is dat ze twee kanten hebben: aan de ene kant zijn ze grappig en sociaal, aan de andere kant serieus en zelfs onrustig. Kies voor een rode sangiovese of een droge witte wijn als chardonnay of sauvignon blanc.

€ 9,99 via Albert Heijn

Leeuw
Leeuw

Volgens het rapport zijn Leeuwen gemaakt om in de spotlight te staan. Niet voor niets gaat hun voorkeur uit naar een gedurfde en unieke wijn. Een merlot is echt wat voor jou.

€ 4,99 via Delhaize

Stier
Stier

Stieren staan bekend om hun betrouwbare en gulle eigenschappen, maar ze kunnen ook een beetje lui en koppig zijn. Ga voor een merlot of juist een chardonnay.

€ 6,99 via Colruyt

Kreeft
Kreeft

Een Kreeft heeft een gevoelige kant. Ze voelen veel sympathie voor anderen en mede daarom past een pinot noir of een riesling bij dit sterrenbeeld.

€ 8,99 via Delhaize

Maagd
Maagd

In tegenstelling tot Leeuwen houdt een Maagd er helemaal niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Ze zijn aardige, harde werkers die houden van een subtiele pinot gris of een volle shiraz.

€ 5,99 via Delhaize

Weegschaal
Weegschaal

Weegschalen zijn vriendelijk, vreedzaam en liefdevol. De ideale wijn voor dit sterrenbeeld is rosé – er is geen sterrenbeeld dat zo gek is op een droge rosé uit Frankrijk – en sauvignon blanc.

€ 7,99 via Albert Heijn

Boogschutter
Boogschutter

Geen enkel sterrenbeeld is zo open, optimistisch en moedig als een Boogschutter. Zij zijn gek op een pinot gris of pinot noir.

€ 5,99 via Aldi

Waterman
Waterman

Een Waterman is niet alleen ruimdenkend, maar ook onvoorspelbaar. Als echte leider past hier het beste een mousserende shiraz bij.

€ 18,15 via wijnenwereld

Schorpioen
Schorpioen

Schorpioenen staan bekend om hun eigen wil, ambitieuze en toegewijde gedrag. Geen wijn die daar zo goed bij past als een fruitige rosé, bubbels of chardonnay.

€ 6,25 via Colruyt

Steenbok
Steenbok

Ambitieus, praktisch en bovenal behulpzaam… Zo omschrijf je een Steenbok het beste. Ze zijn de grootste wittewijndrinkers en hun favoriet is een chardonnay.

€ 3,99 via Aldi

Vissen
Vissen

Last but not least: Vissen. Je kunt Vissen omschrijven als zorgzaam, trouw en gul. Zij drinken vooral wit, met sauvignon blanc als favoriet. Als Vissen voor rood gaan, kiezen ze voor een cabernet.

€ 7,49 via Albert Heijn

Lees ook: