Home Lifestyle Wereldpremière spektakelmusical ’40-45′: ‘Dit is waanzin’

Wereldpremière spektakelmusical ’40-45′: ‘Dit is waanzin’

Acht rijdende tribunes, prachtige muziek, fantastische acteerprestaties, pakkende beelden en verschillende special effects zorgen ervoor dat alle toeschouwers worden meegezogen in het verhaal.

De spektakelmusical ’40-45′ van Studio 100 over de Tweede Wereldoorlog ging gisteren in première. Heel wat BV’s trokken hun mooiste outfit aan voor op de rode loper en lieten zich vervolgens van hun stoel blazen op een van de acht rijdende (!) tribunes. ‘Wereldklasse’, ‘ongezien’ en ‘schitterend’. Ze kwamen superlatieven tekort om deze wervelende, maar ook ontroerende show te beschrijven.

Bekend Vlaanderen verzamelde gisteren massaal in Puurs voor de wereldpremière van ’40-45′, een productie van Studio 100. Na het grote succes van ’14-18′ waren de verwachtingen immens groot, maar die werden aan de reacties van de BV’s te horen meer dan ingelost. Iedereen zat met zijn of haar mond open te kijken naar het spektakel, en kwam volledig overdonderd de zaal buiten.

‘Dit moet je gezien hebben’

Het verhaal draait rond twee broers, gespeeld door Jonas Van Geel en Jelle Cleymans, die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Staf kiest de kant van de Duitsers, terwijl Louis zich aansluit bij het Vlaamse verzet. Nathalie Meskens verwoordde wat iedereen die avond eigenlijk dacht: ‘Dit moet je gezien hebben!’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De musical speelt nog tot en met 24 maart in het Pop-up Theater Studio 100 in Puurs. Alle info vind je op de website.

Lees ook: