Home Lifestyle WEEKENDTIPS: zo maak je er opnieuw een onvergetelijke zaterdag en zondag van

WEEKENDTIPS: zo maak je er opnieuw een onvergetelijke zaterdag en zondag van

Dieren bekijken, vintage meubels scoren of je salaris erdoor jagen aan nieuwe plantjes.

© joost joossen

Het is vrijdag! Dat betekent dat er twee zorgeloze dagen vol fun op je wachten. Maar wat valt er te beleven dit weekend? Wij geven jullie enkele toffe tips.

Je kan natuurlijk een volledig weekend in je zetel ploffen en naar Netflix kijken. Daar is niets mis mee. Maar aangezien ze mooi weer voorspellen, is het misschien wel tof om eens buiten te komen om iets leuk te doen. Inspiratie nodig? Wij hebben enkele tips.

1. Pairi Daiza

Het Waalse dierenpark is vanaf dit weekend weer open voor het publiek. De ideale uitstap voor jong én oud. Voeder de olifanten, kijk de giraffen vanuit een boomhut recht in de ogen, smelt bij de aanblik van de baby-orang-oetan of laat je de stuipen op het lijf jagen in de vleermuizengrot. Een ticket kost 28 euro voor kinderen en 34 euro voor volwassenen.

2. Design Icons Amsterdam

Een van de grootste vintage meubelbeurzen van Europa houdt dit weekend halt in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Ben je nog op zoek naar een unieke eyecatcher in je interieur, dan vind je bij een van de 75 handelaars uit verschillende landen zeker en vast je ding. Een ticket kost zaterdag 10 euro en zondag 5 euro.

3. PUP

Omdat je nooit genoeg planten kan hebben, of omdat je er nooit in slaagt eentje langer dan twee maanden te laten leven, vind je in Dok Noord in Gent dit weekend de pop-up Plezante & Uitzonderlijke Planten (PUP). Je kan je nieuwe groene vriendjes scoren aan hele lage prijzen.

4. Japanse Hondenweekend

Was je bij 3 teleurgesteld dat het niet over échte puppy’s ging? Geen zorgen, want in Hasselt kan je dit weekend in de Japanse Tuin terecht voor het Japans Hondenweekend. Het zal er vol lopen met de Aziatische beestjes, er zijn tal van workshops, je kan genieten van een traditioneel buffet en ‘s avonds spelen ze de klassieker ‘Hachiko’.

5. Garnaalvissers te paard

In Oostduinkerke kan je zaterdag 6 april de garnaalvissers te paard aan het werk zien op het strand. Ze halen verse garnalen uit de zee, een lust voor het oog én voor de maag. Het is ook de enige kustplaats ter wereld waar deze stiel nog bestaat. Zet je wekker wel op tijd, want ze beginnen er al aan om 8.30 uur!

6. BRDCST

In Brussel kan je dit weekend in de AB terecht voor het indoorfestival BRDCST. Verschillende muziekgenres van over de hele wereld doen je de beentjes losgooien op de dansvloer. Een ticket kost 19 euro in voorverkoop en 20 euro aan de deur.

7. FACTS

Fan van strips, animatiefiguren, games en cosplay? Dan is FACTS in Flanders Expo in Gent the place to be voor jou dit weekend. Je kan er onder andere Lucius Malfidus uit de ‘Harry Potter’-films ontmoeten. Een ticket kost 19 euro.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.