Home Lifestyle WEEKENDTIP: geniet van de top van de (Belgische) urban scene op Fire...

WEEKENDTIP: geniet van de top van de (Belgische) urban scene op Fire Is Gold

Naast Black Mamba en Faisal kan je er ook de Franse artieste Aya Nakamura aan het werk zien.

© NICOLAS LEGEIN VOOR FIRE IS GOLD

Heb je nog geen plannen dit weekend? Dan loont het zeker de moeite om zaterdag de Schelde over te steken voor Fire Is Gold. Het urban festival waarbij niet alleen muziek, maar ook mode, sport en streetart centraal staat, verhuist voor z’n derde editie van Vilvoorde naar Linkeroever in Antwerpen. Iets zegt ons dat je dat niet wil missen.

RIP Laundry Day, leve Fire Is Gold! De organisatie achter het festival dat eind jaren 90 het levenslicht zag in de Antwerpse Kammenstraat, is terug met een nieuw festival dat het urban zusje van WECANDANCE wordt genoemd.

Voor de derde editie, die zaterdag 24 augustus plaatsvindt, verhuist Fire Is Gold van Vilvoorde naar natuurdomein Middenvijver op Linkeroever, waar plaats is voor maar liefst 15.000 festivalgangers.

Het Antwerpse natuurdomein wordt zaterdag omgetoverd tot de place to be voor liefhebbers van hiphop, rap en popmuziek. De line-up kunnen we niet beter omschrijven dan indrukwekkend. Zo kan je zaterdag onder meer Black MambaZwangere GuyDvtch NorrisWoodie SmallsBizzey en Faisal aan het werk zien. Je kan er ook naar hartenlust meezingen met hits als ‘Djadja’ en ‘Pookie’ van de Franse artieste Aya Nakamura.

Dansen, skaten en sprayen

Fire Is Gold draait echter niet alleen om muziek. Doorheen de dag kan je ook deelnemen aan allerlei workshops, zoals een dansinitiatie dancehall en hiphop, en een les in graffiti spuiten door de Gentse vzw Wallin’. Ben je into skaten? Vergeet dan zeker je board niet, want van 13u tot 17u mag iedereen z’n beste tricks laten zien in de skatezone.

Praktisch

  • Wat? Fire Is Gold
  • Waar? Middenvijver, Linkeroever in Antwerpen
  • Wanneer? Zaterdag 24 augustus van 12u tot middernacht
  • Tickets? Een ticket kost € 35 en bestel je hier

Surf voor meer info naar Fire-is-gold.com.

Meer Flair at the festivals:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.