Home Lifestyle WEEKENDTIP: dans vrijdag én zaterdag op techno, house, hiphop en r&b tijdens...

WEEKENDTIP: dans vrijdag én zaterdag op techno, house, hiphop en r&b tijdens Docklands

Voor de tweede editie van het Antwerpse muziekfestival werd een eclectische line-up samengesteld met lokale talenten én internationale kleppers.

Docklands
© Niccola Van den Heuvel voor Docklands

Liefhebbers van techno, house, hiphop en r&b (hey, wij zijn niet in één hokje te stoppen, oké?) moeten dit weekend in Antwerpen zijn. Ter hoogte van de Scheldebocht vindt vrijdag en zaterdag de tweede editie van muziekfestival Docklands plaats. De line-up bestaat uit lokale talenten en internationale kleppers zoals Nic Fanciulli en Red Axes.

Docklands wil niet het zoveelste muziekfestival zijn en koos daarom voor een line-up zonder compromissen. ‘Het is verleidelijk om links en rechts te kijken hoe andere organisatoren het aanpakken. Toch doen we eigenlijk vooral ons goesting’, vertelt Mats Raes namens Docklands.

Muziek als religie

Had Antwerpen nóg een muziekfestival nodig? Wat Raes betreft wel. ‘Kijk naar steden als Berlijn of Amsterdam waar het nachtleven en festivals een deel van het dna van de stad geworden zijn. Het draait allemaal om mensen samenbrengen met muziek als religie.’

Believers kunnen zich komend weekend laten gaan ter hoogte van de Scheldebocht, aan de Sloepenweg. Van een uniek decor gesproken! ‘Het is een ruwe karakterplek en niet de zoveelste festivalweide’, klinkt het bij Raes.

Ook de line-up is ongezien. Op de affiche pronkt een eclectische mix aan namen zoals Nic Fanciulli, Lola Haro, Bibi Seck, Nico Morano, Soul Shakers, Red Axes, Glints, Denis Horvat, Dollkraut en Faisal. Zeiden we al dat het een feestje wordt?

Praktisch

Wanneer? Vrijdag 20 september van 16 uur tot middernacht en zaterdag 21 september van 14 uur tot middernacht.

Waar? De Scheldebocht in Antwerpen, aan de Sloepenweg.

Tickets? Een ticket voor vrijdag kost € 15, op zaterdag betaal je voor een dagticket € 25. Indien je beide dagen wil gaan, kost een combiticket je € 30. Tickets bestellen kan hier.

Foto: © Niccola Van den Heuvel voor Docklands

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.