WECANDANCE is aan zijn zevende editie toe en dit jaar valt er op culinair vlak meer te ontdekken dan ooit. In de vip area genieten festivalgangers van de creaties van sterrenchefs Sergio Herman en Syrco Bakker, maar ook op de wei, euh, het strand kan er gesmuld worden.
Vleeseters en flexitariërs gaan op jacht in de Food Market terwijl de veganisten en vegetariërs onder ons aan hun trekken komen in de plant-based corner.
Dit jaar steunt het festival de nonprofitorganisatie African Parks, helemaal in lijn met het safarithema, maar ook in eigen land wil WECANDANCE het milieu een handje helpen. Zo heeft de organisatie plastic rietjes verbannen en wordt het gebruik van biologisch afbreekbare bordjes aangemoedigd. Wie lokale lekkernijen wil degusteren, kan terecht in de tent van farm-to-table-collectief Boerentrots. Hoera voor duurzaam dansen en dineren!
Flair trok naar Zeebrugge om speciaal voor jullie alles voor te proeven bij windkracht 7. Hey, zand schuurt de maag, toch?
Jacked Potato – The Foodgician
Zoete aardappel met maïs, salsa en zure room met avocado en nacho’s

Goa Trip Taco – Mission Masala
Flatbread van naanbrood met portobello, groene chutney en tamarindesaus

Schelvis van chef Willem Hiele – Boerentrots
Schelvis met Belgische quinoa, tomaten, geroosterde paprika, geitenkaas en kruiden

Nomad Burger & Morrocan Sandwich – Air Café
Nomad burger (links): Aubergine, hummus, chili, augurken en groene groentjes tussen een broodje
Morrocan Sandwich (rechts): knapperige kipschnitzel, harissa en aïoli tussen een broodje

Crispy Fish Pita – Jean Sur Mer
Kibbeling, gepekelde groentjes, masala-yoghurtmayonaise, limoen, munt, koriander en sesam tussen een broodje

Golden Veggie – Il Capriani
Pizza met tomatensaus, mozzarella, kerstomaatjes, geitenkaas, gegrilde courgette, pesto en pijnboompitten. Voor één slice betaal je € 4,30.

5 ambachtelijke garnaalkroketten – Kroket Marie

Shrimp Tempura Roll – Umami
Gefrituurde sushi met gefrituurde garnaal, komkommer, asperge en een mayonaise op basis van lompviseitjes en chili

Pasta bolognaise op basis van venkelworst – Pasta Plezir

Acaï bowl met verse vruchten – Murni

WCD Ball – Balls & Glory
Gehaktbal van kip, maïs en curry op een bedje van aardappelpuree met vlees- en currysaus

Verse ramen – Golden Gai
Met shiitake, gepekelde groentjes, ei en buikspek

Kiss My Eggs & Son of a Bitch Beef Bun – Invincible
Kiss My Eggs Bun (links): Omelet met spinazie, waterkers, parmezaan, gebakken ajuin en truffelmayonaise tussen een briochebroodje
Son of a Bitch Beef Bun (rechts): Rundsvlees, ijsbergsla, tomaat, gebakken ajuin en dragonmayonaise tussen een briochebroodje

Californian Lobsterroll – Karavan
Boudin van kreeft, ijsbergsla en bisquemayonaise tussen een broodje

Kebabi Carbon – Carbon
Flatbread met merguezworstje, peterselie, tomaat, feta, olijven, harissa en koriander, ook verkrijgbaar in een vegetarische versie

Pineapple Chili Caramel – Carbon
Ananas met karamel-chilisaus
[td_smart_list_end]
Meer festivals:
